artikel

Horeca Top 100 2015 nummer 97: De Walrus

Horeca

 

Positie 2014: nieuw
Vestigingen: 2
Omzet 2014: €7,3
Rapportcijfer: NB
Economisch klimaat: NB
Verwachte omzetgroei: NB

Een mooie nieuwkomer in deze lijst is De Walrus. Het (eet)café van de Friese ondernemers Bas Hollenberg en Arjen Rusticus heeft twee vestigingen, in Sneek en in Leeuwarden. Dit bedijf is sowieso goed vertegenwoordigd in de lijsten. Beide zaken zijn ook prominent aanwezig in zowel de Café- als de Terras Top 100. Top-ondernemers en compagnons. Waar Rusticus met name aan de voorkant actief
is, bestiert Hollenberg de achterkant. En daar komt ook zijn achtergrond bij McDonald’s om de hoek kijken, waar hij het werken ‘met de waarheid’ heeft geleerd. Daarover zei hij vorig jaar in Misset Horeca ‘We hebben hier alles teruggebracht naar honderd. Honderd lunch en honderd diner. Per honderd diners verkopen wij twintig keer vleestrio, zeven keer kabeljauw en bijvoorbeeld vier keer zalm. Dat is de waarheid uit het systeem en zo bestellen we ook.’ Het levert ze een mooie notering op in deze lijst.
www.dewalrus.nl

Reageer op dit artikel