artikel

Horeca Top 100 2015 nummer 80: Big Horeca

Horeca

 

Positie 2014: 78
Vestigingen: 8
Omzet 2014: €10,3
Omzet 2013: €10,2
Stijging: 0,9%
Rapportcijfer: 7
Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 25%

Vanuit financieel en economisch oogpunt was het een prima jaar. Emotioneel wat minder.’ René Boogaart refereert met zijn beoordeling op het afscheid tussen hemzelf en zijn compagnon Jan van Asselt. Het Haagse ondernemersduo ging na 3 jaar, in goed overleg, uit elkaar. Van Asselt hield ’t Gouden Hooft, Boogaart Restaurant Cloooney. Boogaart noemt het afscheid van zowel zijn compagnon als van ’t Gouden Hooft het zakelijker dieptepunt van 2014. Gelukkig waren er ook hoogtepunten. ‘Door
beëindiging compagnonschap – uitgekocht – hebben we gecasht waardoor we van veel vreemd geld afscheid hebben kunnen nemen. De rest is geïnvesteerd in een behoorlijk stuk vastgoed, waar we nu 80 studio’s realiseren voor jongeren, studenten en starters.’ Dit jaar zien twee nieuwe horecaconcepten het
licht: Timber opende in februari de deuren: een industrieel concept ‘voor eten, drinken en ontmoeten’. In het derde kwartaal van dit jaar gaat La Mamma open. Een Italiaans concept met kleine prijzen.
www.bighoreca.nl