artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 10: Hilton

Horeca 216

En weer een dikke omzetgroei voor Hilton, voor het 4e jaar op rij dubbele cijfers. Area general manager Milan Arandelovic is dan ook een tevreden man en geeft het eigen bedrijf, net als vorig jaar, een 10 als rapportcijfer. Vorig jaar kon hij tevreden terugkijken op de opening van Waldorf Astoria, dit jaar was de heropening van Hilton Schiphol het logische hoogtepunt van het jaar.

Vestigingen: 8
Omzet: €135 miljoen (€117 mln) 15,4%
Rapportcijfer: 10 / Economisch klimaat: 8 / Verwachte omzetgroei: 10%

‘Er waren geen dieptepunten’, vult Arandelovic aan. ‘De hotelbranche groeit weer en wij zijn positief gestemd. We zien een goed herstel van de Nederlandse economie.’
Naast het nu al iconische Hilton Schiphol, met een door Mecanoo ontworpen pand en interieur van HBA The Gallery, werden ook de hotels in Rotterdam en Den Haag aangepakt én opende de tweede DoubleTree by Hilton in Amsterdam. Voor het komend jaar even geen openingen, wel is €2 miljoen gereserveerd voor reguliere FFE investeringen. Overigens worden bij omzet en aantal vestigingen de drie franchisehotels van Hampton by Hilton niet meegeteld. Ook heeft Hilton geen parttimers in dienst. Alle medewerkers zijn fulltime in dienst, parttime functies zijn geoutsourcet.
Hiltonbenelux.com

Reageer op dit artikel