artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 12: HMS Host

Horeca 433

Het is knap hoe HMSHost op Schiphol continu nieuwe concepten weet neer te zetten. In 2015 werden op de drukke B-Pier, speciaal voor de zomerdrukte, Tribune Bar, Fair Taste en Kiosk B29 gelanceerd. Dit jaar investeert HMSHost €8 miljoen in zeven nieuwe concepten in de compleet vernieuwde Lounge 2.

Vestigingen: 1*
Omzet: €129,7 miljoen (€114,8 mln) 13%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 7%

‘Van een kunstzinnige bar waarvoor we samenwerken met het Stedelijk Museum tot een Aziatische brasserie op topniveau.’ Je zou er bijna speciaal voor naar de luchthaven gaan.

Naast eigen concepten werkt HMSHost veel samen met franchiseformules. Onlangs opende de achtste en grootste vestiging van Starbucks op Schiphol (en de grootste op een Europese luchthaven), met slow coffee, bier, wijn en warme gerechten op de kaart. Overigens is HMShost in Nederland ook buiten de luchthaven actief. Recent nam het bedrijf alle 18 Burger Kings en drie La Places op treinstations van NS Retail over.
*Het aantal vestigingen is vertekend. Schiphol is dan wel één vestiging, op de luchthaven exploiteert HMSHost ruim 80 locaties.
Netherlands.hmshost.com

Reageer op dit artikel