artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 13: Fletcher Hotels

Horeca 451

‘2015 is voor Fletcher Hotels het beste jaar ooit geworden’, zegt ceo Rob Hermans content. ‘We zien dat het consumentenvertrouwen in de economie terug is en dat Nederlanders er weer massaal op uit trekken.’ En dat levert Fletcher zomaar €9 miljoen meer op dan een jaar eerder.

Vestigingen: 69
Omzet: €119 miljoen (€110 mln) 8,2%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 8%

Ook groeide het aantal vestigingen naar 69. Hermans sprak eerder al de ambitie uit te willen groeien naar zo’n honderd hotels in Nederland. Begin 2016 zijn alweer stappen in die richting gezet met de overnames van twee failliete hotels (Hampshire De Eese en Mercure Leidschendam).

Hermans ziet 2016 met veel vertrouwen tegemoet. ‘Het consumentenvertrouwen zal alleen maar toenemen waardoor ook de uitgaven blijven groeien. Door toenemende onveiligheid in het buitenland zal een groter deel van het totale vakantiebudget in Nederland uitgegeven worden. En daar profiteert Fletcher van. Ook werd Fletcher recent voor de zesde keer op rij gekozen tot ‘Populairste Hotelketen van Nederland’.’ Het hoofdkantoor, wat nu nog in Vianen huist, moet binnen afzienbare tijd verhuizen naar Nieuwegein, waar vorig jaar Mercure Nieuwegein werd overgenomen. Ook Fletchers eigen trainingcentrum wordt gehuisvest in het nieuwe complex, wat Fletchers World gaat heten.
Fletcher.nl

Reageer op dit artikel