artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 2: Van der Valk

Horeca 2102

Logischerwijs is er genoeg te zeggen over de eeuwige 2e in deze lijst. Zoals dat het verschil met nummer 1 McDonald’s weer íetsje groter is geworden. Vorig jaar was de toekan de gele M tot op €63,8 miljoen genaderd, nu is dat verschil weer opgelopen tot €68,8 miljoen.

Vestigingen: 64
Omzet: €605 miljoen (€588 mln)  2,9%
Rapportcijfer: 8 / economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 3%

Volgens topman van het conglomeraat van familie-bv’s Martin van der Valk ‘gaat het beter, doch is het economisch klimaat nog onvoldoende stabiel.’ Net als enkele andere hotelbedrijven in de lijst is ook voor Van der Valk de start van de Tour de France een hoogtepunt dat veel extra omzet genereerde.
Vorig jaar werden, bijna verrassend, even geen nieuwe Valken geopend, maar er wordt momenteel gebouwd aan een handvol nieuwe hotels en gewerkt aan plannen voor nóg meer. In Lent, Tilburg, Enschede, Oostzaan, Utrecht, Apeldoorn, Leeuwarden en Zaltbommel wordt gebouwd, de plannen liggen klaar voor Best, Deventer, Gorinchem, Schiedam en Hattemerbroek. Ook wil Van der Valk volgend jaar beginnen met de bouw van het eerste hotel in Amsterdam. En in Tiel is dit jaar een zorgvleugel geopend, een segment waar meer hotels mee beginnen samen te werken.
Valk.com

Reageer op dit artikel