artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 27: PPHE Hotel Group

Horeca 433

Vorig jaar moesten we de omzet schatten en zaten we er misschien een paar miljoen naast. Feit blijft dat het goed gaat met PPHE Hotel Group, waarbij PPHE staat voor Park Plaza Hotels Europe.

Vestigingen: 6
Omzet: €58,5 miljoen (€53,7 mln)  8,8%
Rapportcijfer: 7 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: nb

De groep, in 1989 opgericht in Eindhoven, groeit vooral in het buitenland. In 2016 worden bijna 1100 kamers toevoegd, wat een toename van
13 procent betekent.

In Kroatië opent een nieuw Park Plaza en er zijn, naast het Park Plaza in Londen waar al aan werd gebouwd, nu ook handtekeningen gezet voor een nieuw art’otel in Londen, als onderdeel van het prestigieuze Battersea Power Station-project. In Duitsland wordt gewerkt aan een hotel in Neurenberg.

In Nederland dan wel geen nieuwe hotels, maar dat wil niet zeggen dat de groep stilstaat. Tussen Park Plaza Victoria en art’otel Amsterdam, aan de Prins Hendrikkade, opende in oktober de eerste Espressamente espressobar van Illy, met PPHE als franchisenemer. Op een omzet van €302,5 miljoen voor de hele onderneming, die is genoteerd aan de Londense aandelenbeurs, is de €200 miljoen die is vrijgemaakt voor de nieuwe hotels en renovaties fors.
Pphe.com

Reageer op dit artikel