artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 32: Rezidor Hospitality Group

Horeca 196

Technisch gezien vallen ook vijf Park Plaza’s en art’otel Amsterdam onder Rezidor, het zijn immers merken van de Carlson Rezidor Groep. Maar die omzet wordt al bij operator PPHE (positie 27) geteld, dus houden we het hier bij de vier eigen hotels: de Radisson Blu’s in Amsterdam, Noordwijk en Schiphol en een Park Inn by Radisson bij de luchthaven.

Vestigingen: 4
Omzet: €48,1 miljoen (€45,5 mln)  5,6%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Dit jaar wordt een Park Inn toegevoegd in het voormalig KPN-kantoor in Amsterdam Sloterdijk, dat wordt momenteel verbouwd tot een door Marcel Wanders ontworpen hotel en congrescentrum met 478 kamers, 4000 vierkante meter vergaderruimte en een rooftopbar. Al in 2012 meldde Rezidor zich voor de locatie, maar de deal ging toen op het laatste moment niet door. Nu is het pand voor zo’n €100 miljoen gekocht door het Israëlische Omnam Investment Group en krijgt Rezidor toch een nieuw hotel.
Ceo Wolfgang Neumann wil graag nog verder groeien, maar hoe en waar is nog niet bekend. Voor merken als Radisson Red, prizotel en ‘gen Y’-concept Quorvus zijn voorlopig nog geen concrete plannen in Nederland.
Rezidor.com

Reageer op dit artikel