artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 41: Stayokay

Horeca 162

Dit jaar gaat voor Stayokay eindelijk een langgekoesterde droom in vervulling: een hostel in Utrecht. Op de Neude nog wel, dichter in het centrum kan niet. Wel moest de keten afgelopen jaar afscheid nemen van de vestiging in Valkenswaard, waardoor het aantal vestigingen heel even een stapje terug doet.

Vestigingen: 25
Omzet: €37,3 miljoen (€35 mln)  6,6%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 6,2%

Over het afgelopen jaar is directeur Marijke Schreiner positief. ‘Op alle fronten heeft 2015 aan onze verwachtingen voldaan. Daarnaast treffen we voorbereidingen voor renovaties om ons product nog sterker in de markt te zetten dan nu mogelijk. We zien groei in resultaat en groei in merkbekendheid, vooral in de doelgroep gezinnen.’
En laat dat nou net de doelgroep zijn die Stayokay de afgelopen tijd actief voor ogen heeft gehad. Met succes blijkbaar. Nu wil Schreiner, vorig jaar gekozen tot Misset Hotel Personality 2015, Stayokay op een duurzame manier bekend maken bij een breder publiek. Ook steekt ze komend jaar zo’n €5 miljoen in onder meer dat nieuwe hotel in Utrecht en in de uitbreiding van het aantal kamers in Stayokay Zeeburg.
Stayokay.com

Reageer op dit artikel