artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 6: NH Hotel Group

Horeca 449

Managing director Maarten Markus wrijft zich in de handen. ‘Zijn’ NH Hotel Group won maar mooi de tender voor het grootste hotel van de Benelux, wat bij de Amsterdamse RAI moet komen. Een nhow met 650 kamers dat in 2018 open moet. Maar 2015 kent meer hoogtepunten.

Vestigingen: 35
Omzet: €235 miljoen (€220 mln)  6,8%
Rapportcijfer: 8 / economisch klimaat: 8 Verwachte omzetgroei: 7%

Zo werd de eerste fase van de grondige renovatie van Krasnapolsky voltooid, waarbij meteen de samenwerking werd aangekondigd met Jacob Jan Boerma voor de restaurants en Tess Posthumus voor de bar.

Dit voorjaar heropende het hotel als NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, het eerste in Nederland onder de nieuwe merknaam Collection. Ook Doelen en Barbizon Palace worden verbouwd en heropenen dit jaar als NH Collection hotel. De tijd dat NH in zwaar weer verkeerde, ligt ver achter ons, daar hebben we het niet meer over. Kijk naar de cijfers nu: met een vestiging minder een omzetplus van 6,4 procent genereren, is puik werk. Zeker als die paar procenten in absolute zin een slordige €15 miljoen vertegenwoordigen. Als straks de Amsterdamse hotels weer helemaal up and running zijn en ook nog eens volledig vernieuwd zijn, belooft de omzet nóg weer hoger uit te komen. Om nog maar te zwijgen over 2019, als nhow RAI operationeel is.
Nh-hotels.com

Reageer op dit artikel