artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 68: Spare Rib Express

Horeca 478

Het gaat lekker met de gegrilde ribbetjes van Remco Robelus, alhoewel iets minder lekker dan gehoopt. Vorig jaar dacht Robelus over 2015 nog uit te komen op een omzetgroei van 12 procent, dat werd een derde daarvan. En toch, hij is zeer tevreden met de performance van zijn bezorgketen.

Vestigingen: 36
Omzet: €15,5 miljoen (€14,9 mln)  4%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 10%

Het grootste hoogtepunt was de top-3-positie in de lijst met beste horecaformules van consumentenonderzoeker GfK. Ook zijn er kleinere successen, zo werd de Arnhemse vestiging tot beste bezorgrestaurant van de stad uitgeroepen door Thuisbezorgd.nl. Daarmee heeft Spare Rib Express een haat-liefdeverhouding met de bestelsite. Want een maand voor de verkiezing van de Arnhemse vestiging kondigden vier andere vestigingen juist aan te stoppen met de grote landelijke bestelsites vanwege de hoge commissies.

Het aantal vestigingen moet dit jaar met 10 procent stijgen. Een van die ruim drie vestigingen komt in Harderwijk. Vorig jaar kondigde Robelus het al aan, dit jaar gaat het echt gebeuren: internationale expansie. Er is een Duitse franchisenemer gevonden en komend jaar opent de eerste Duitse vestiging van Spare Rib Express in Neurenberg.
Spareribexpress.com

Reageer op dit artikel