artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 73: Zusje

Horeca 507

Een nieuw gezicht in deze lijst. Restaurant ’t Zusje is een concept waarbij gasten voor een vast bedrag (€27,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten kunnen eten.

Vestigingen: 13
Omzet: €14 miljoen
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 50%

Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. Na een brand in 2004 ging het roer om en werd de ‘tapasformule’ ingevoerd: avondvullend kleine gerechtjes eten voor een vast bedrag. De formule wordt inmiddels via franchise verder uitgerold. Na Uden (twee locaties) volgde Oudenbosch, Cuijk, Vlijmen, Bergen op Zoom, Helmond, Zaltbommel, Venray, Tilburg, Sint-Oedenrode en Raamsdonksveer. Daar komen Eindhoven, Apeldoorn, Nijmegen en Doetinchem nog bij.

Bij reserveren kunnen gasten zien hoeveel stoelen er vrij zijn, in het weekend is dat regelmatig nul. Open van maandag tot zaterdag en een bezetting van 90 procent. Smits werkt niet met shifts. ‘We willen avondvullend bourgondisch genieten bieden.’ Hij wil ook geen all-you-can-eat-concept genoemd worden. ‘Dan ga ik huilen. We zijn een volwaardige restaurantformule.’ En zien we daar nou echt een omzetgroeiverwachting van 50 procent? Ambitie kun je Smits met geen mogelijkheid ontzeggen.
Zusje-tapas.nl

Reageer op dit artikel