artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 80: Corendon Hotels

Horeca 306

Een nieuw soort bedrijf in deze lijst. Corendon, opgericht in 2000 door Atilay Uslu, is van huis uit touroperator. Ze bieden vakantiereizen aan en hebben een eigen luchtvaartmaatschappij, maar sinds 2010 koopt Corendon ook hotels. Volgens Uslu is dat voor een deel uit noodzaak: door de vluchtelingencrisis in Turkije, Griekenland en Italië wil iedereen op vakantie naar Spanje en Portugal, waardoor de prijzen die hoteliers daar vragen hem te hoog zijn. Dus koopt hij er eigen hotels, schetste hij recent in een interview in Misset Hotel.

Vestigingen: 2
Omzet: €11,7 miljoen
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 30%

Ook in Nederland heeft Corendon er twee: The College Hotel (dat vorig jaar werd refurbished) en sinds 2015 ook Corendon Vitality Hotel, beide in Amsterdam. Een derde is in aanbouw, in het oude Sony-gebouw in Badhoevedorp (opening 2018). Het Amsterdamse model, voor de Turkse Nederlander Uslu zijn thuismarkt, wordt nu gekopieerd naar andere Europese steden. Zo is recent de tender gewonnen om in Londen een College Hotel neer te zetten en in Barcelona komt een Vitality Hotel, laat managing director Kees Teer weten. In Amsterdam gaat het volgens hem intussen prima. ‘Met het eerste jaar een bezetting boven de 80 procent en een kamerprijs die ruim boven de verwachting lag, zijn we heel tevreden.’
Corendonhotels.com

Reageer op dit artikel