artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 99: Blooming

Horeca 391

Blooming Hotel bevindt zich op een 11 hectare tellend eigen duingebied tussen Bergen en de zeekust van Noord-Holland. Wat begon als Volkshogeschool in de duinen van Bergen groeide vanaf 2001 tot een compleet gedachtegoed van kunst, cultuur, design en creativiteit. Van 2010 tot 2013 werd het hotel geleid door Hans Meyer, ook bekend van citizenM en intussen ook van Zoku, dat in mei dit jaar opent.

Vestigingen: 2
Omzet: €6,4 miljoen
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb

Blooming is een designhotel en high-end- vergaderlocatie en voegde ook locatie Het Hof in Bergen toe als vergaderlocatie. Daar zou ook een à-la-carterestaurant moeten komen, maar daarvoor zijn de benodigde vergunningen nog niet binnen. Begin dit jaar opende ook Blooming Beach, een seizoensstrandpaviljoen aan de zuidkant van het Bergense strand. Blooming is een horeca- en leisurebedrijf met 128 hotelkamers en 26 vergaderruimten zonder winstoogmerk en zonder aandeelhouders. Het uitgangspunt is de winsten te herinvesteren in maatschappelijk verantwoorde projecten en in de organisatie zelf.
Blooming-hotels.com

Reageer op dit artikel