artikel

Top 7 hospitality-ontwikkelingen

Horeca

Misset Horeca vroeg 27 designers van over de hele wereld naar trends in hospitality. De conclusie: horecazaken met een uniek persoonlijk verhaal hebben de toekomst. Alle trends zijn gericht op het creëren van een bijzonder authentieke ervaring. Nep en imitatie, in welke vorm dan ook, zijn volkomen achterhaald en worden niet geaccepteerd door de gasten. Dat en meer kwam uit het onderzoek.

Top 7 hospitality-ontwikkelingen
Student Hotel Groningen richt het concept op de levensstijl van de gast. Foto: René van Dongen

Top 7 meest genoemde hospitality-ontwikkelingen:

  1. Verhalen worden voor de gast steeds belangrijker. Het verhaal van de ondernemer, het gebouw, de geschiedenis, de buurt: dat wat dichtbij is, maakt het concept bijzonder en persoonlijk.
  2. De concepten zijn gebaseerd op de levensstijl van de gasten.
  3. Luxe en comfortabel, maar ook warmte en sfeer.
  4. Eclectisch: het combineren van interieurstijlen.
  5. Gebruik van gemengde en bedrukte stoffen en behang met patronen neemt toe.
  6. Gebruik van natuurlijke materialen: hout, steen, koper, marmer en ook brons en messing geven de zaak identiteit.
  7. De ruimte moet zo flexibel en multifunctioneel ingezet kunnen worden met het oog op een complete ervaring voor de gast.

KnipselBent u abonnee van Misset Horeca? Dan kunt u hier het complete trendonderzoek downloaden.

Nog geen abonnee? Bekijk dan hier onze abonnementsvormen.