artikel

Programma Horecava 2017

Horeca 863

In welke hallen is er wat te zien en te doen tijdens de Horecava 2017? Op het moment dat dit artikel is gemaakt, was nog niet alles bekend. Maar wat er bekend is, staat in onderstaand overzicht. Aanvullingen worden gedaan gedurende de periode richting de Horecava.

Programma Horecava 2017

Maandag 9 januari

Brood en Horeca: Bakkerij van de (V)Oorsprong
‘Verbinden en Ontmoeten’ is het thema van de Bakkerij van de (V)Oorsprong. Geïnspireerd door de internationale ontwikkelingen wordt in een grootse, gezellige bakkerij-omgeving ingezoomd op de verschillende eetmomenten gedurende de dag.
12.212 11:00 – 18:00 uur

De Lekkerste Hamburger van Nederland (categorie Finest)
Vooraanstaande hamburgerzaken van Nederland strijden om dé titel van het jaar. Een lekkere hamburger, met weinig kaders. Geen maximale verkoopprijs en graag, wel een minimale kostprijs van €4,50. Wie maakt de lekkerste binnen het thema ‘Dutchie’?
9.650 11:00 – 13:00 uur

No Waste Village
Elk jaar gooien we in Nederland een heleboel voedsel weg. Als consument wel 50 kilo per jaar en met de verspilling in de hele keten erbij is dat omgerekend wel 135 kilo per persoon.
6.003 11:00 – 18:00 uur

Italiaans Paviljoen: Future is the secret ingredient
Het project ‘Pizza Sana’ is niet alleen een pizzeria-format, maar ook een systeem van diensten gericht op geavanceerde technologie van de productie met een onnavolgbare pizzabodem ontstaan door ingrediënten van goede kwaliteit. De toekomst van de pizza is ‘Pizza Sana’ met een garantie op stabiliteit, service en kosten met een beter verdienmodel.
7.420 11:00 – 12:00 uur

Hotel Lounge
In de Hotellounge presenteren zich diverse aanbieders gericht op het hotelsegment. Deze deelnemers laten zien hoe belangrijk de kwaliteit van ontspannen is voor de hotelgast. Dit bereiken we enerzijds door het
concept ‘Quiet Hotel Room’ en de zintuiglijke beleving toe te voegen aan de gethematiseerde hotelkamer, en anderzijds door wellness oplossingen aan te bieden in het hotel.
1.580/1.572 11:00 – 18:00 uur

Inspirium: Festival Chique
De negen partners van de Inspirium Hospitality Mall in Breda profileren zich op de beurs op een speelse en verrassende manier. Dat doen ze in een grote glazen kas van 10 bij 10 meter waar de beursbezoeker in een vrolijke festivalsetting een idee krijgt wat de experts van het Inspirium allemaal te bieden hebben.
1.440 11:00 – 18:00 uur

Pop-up restaurant De Bierfabriek
Tijdens de Horecava kunt u lunchen in een dependance van De Bierfabriek. Hier kunt u niet alleen genieten van het bekende Franse boerderijkippetje maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier… er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen.
5.180 11:00 – 18:00 uur

Alles over Wijn
Op het wijnplein vinden diverse wijnproeverijen en workshops plaats waarbij u door professionele sommeliers wegwijs wordt gemaakt in de nieuwste wijntrends, de samenstelling van de wijnkaart en hoe wijn op het menu kan bijdragen aan een hogere gasttevredenheid en een hogere omzet.
5.100 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant Sushi Time
Sushi Time is een Aziatische Tapas Bar met verschillende koude en warme hapjes op de band. De kleur van de bordjes geeft de prijs van het gerechtje aan. Naast het standaard assortiment is er ook een ‘sushi experience’.
Amtrium 11:00 – 23:00 uur

Gilde Arenda: NK voor Koks – Gouden Koksmuts
De eerste dag van het NK voor Koks is een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.
7.900 11:00 – 18:00 uur

Boon & Blad: Koffie branden
Het branden van 1,5 kilo koffiebonen verzorgd door Giesen Coffee Roasters. Giesen is de fabrikant van professionele koffiebranders die uitblinken in kwaliteit, uitstraling en functionaliteiten. Door het hoge kwaliteitsniveau en de uitstekende service van het support team is Giesen Coffee Roasters één van de topmerken in koffiebranders.
12.513 11:30 – 12:00 uur

Boon & Blad: Cup Tasting
Douqué Group importeert ongebrande koffie uit verschillende oorsprongslanden die uiteindelijk wordt verkocht aan koffiebranderijen in Europa.
12.513 12:00 – 12:30 uur

Boon & Blad: Koffie branden
Het branden van 1,5 kilo koffiebonen verzorgd door Giesen Coffee Roasters. Giesen is de fabrikant van professionele koffiebranders die uitblinken in kwaliteit, uitstraling en functionaliteiten. Door het hoge kwaliteitsniveau en de uitstekende service van het support team is Giesen Coffee Roasters één van de topmerken in koffiebranders.|
12.513 13:30 – 14:00 uur

Italiaans Paviljoen: How to freestyle
Iedereen kan freestyle! Onze beste freestylers zullen uw eerste stappen in acrobatische pizza begeleiden. Veel oefenen, geduld, begeleiding door de ervaren instructeurs van de Scuola Nazionale Italiana Pizzaioli en aan het eind van de dag bepalen wij welke acrobatische pizzamaker toegevoegd zal worden aan ons team.
7.420 14:00 – 15:00 uur

Het Lekkerste Broodje van Nederland (categorie Horeca)
De bekendste en langst bestaande wedstrijd van de organisatie. Tijdens deze wedstrijd maken deelnemers uit heel Nederland heerlijke broodjes binnen het thema ‘Dutchie’. Het hoofdingrediënt moet dus uit Nederland komen. Maak jij binnen 8 minuten super lekkere broodjes in de Horeca? Dan zou je hier moeten komen kijken!
9.650 14:30 – 16:00 uur

Dinsdag 10 januari

Italiaans Paviljoen: 8th World Championship of ‘Pizza Sana’
De 8ste editie van het WK Pizza Bakken ‘Gezond’. Met vanaf 17:30 uur de prijsuitreikingen. De Scuola Nazionale Italiana Pizzaioli is nu klaar om de wedstrijd, die gericht is op het bevorderen van gezond eten en wellness, te presenteren. Het zal mogelijk zijn om de S.N.I.P. professionals bij te wonen evenals het uitproberen van de innovaties en methoden.
7.420 11:00 – 18:00 uur

Gilde Arena: NK voor Koks – Gouden Koksmes
NK voor teams leermeester-leerling om het Gouden Koksmes.
7.900 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant Sushi Time
Sushi Time is een Aziatische Tapas Bar met verschillende koude en warme hapjes op de band. De kleur van de bordjes geeft de prijs van het gerechtje aan. Naast het standaard assortiment is er ook een ‘sushi experience’.
Amtrium 11:00 – 23:00 uur

De Lekkerste Hamburger van Nederland
Deze wedstrijd is bedoeld voor bedrijven die niet alleen snel hamburgers maken, maar zeker ook hamburgers van hoge kwaliteit. Een wedstrijd binnen kaders als: maximale kostprijs, binnen 6 minuten 4 creaties en met het hoofdingrediënt uit Nederland. Wie maakt de lekkerste binnen het thema ‘Dutchie’?
9.650 11:00 – 12:30 uur

Alles over wijn
Op het Wijnplein vinden diverse wijnproeverijen en workshops plaats waarbij u door professionele sommeliers wegwijs wordt gemaakt in de nieuwste wijntrends, de samenstelling van de wijnkaart en hoe wijn op het menu kan bijdragen aan een hogere gasttevredenheid en een hogere omzet.
5.100 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant De Bierfabriek
Tijdens de Horecava kunt u lunchen in een dependance van De Bierfabriek. Hier kunt u niet alleen genieten van het bekende Franse boerderijkippetje maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier… er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen.
5.180 11:00 – 18:00 uur

Inspirium: Festival Chique
De negen partners van de Inspirium Hospitality Mall in Breda profileren zich op de beurs op een speelse en verrassende manier.
1.440 11:00 – 18:00 uur

InnovationLAB: presentaties en workshops
1.590 11:00 – 18:00 uur

No Waste Village
6.001 en 6.003 11:00 – 18:00 uur

Brood en Horeca: Bakkerij van de V(Oorsprong)
Het Nationale Patisserie Team en het Nationale Boulangerie Team laten i.s.m Bakery
Institute zien wat de mogelijkheden zijn voor patisserie en brood binnen horecabedrijven. Deze kunstenaars en gepassioneerde vaktalenten winnen regelmatig prijzen op mondiaal niveau en hebben tot doel het vak weer het podium te geven.
12.212 11:00 – 18:00 uur

Boon & Blad: Koffie branden
Het branden van 1,5 kilo koffiebonen verzorgd door Giesen Coffee Roasters. Giesen is de fabrikant van professionele koffiebranders die uitblinken in kwaliteit, uitstraling en functionaliteiten.
12.513 11:30 – 12:00 uur

Boon & Blad: Cup Tasting
Douqué Group importeert ongebrande koffie uit verschillende oorsprongslanden die uiteindelijk wordt verkocht aan koffiebranderijen in Europa. Deze verschillende smaken en kwaliteiten willen ze graag tijdens de cup
tasting laten ervaren door de bezoekers.
12.513 12:00 – 12:30 uur

De Lekkerste Maaltijdsalade van Nederland
De herintroductie van een bestaande wedstrijd. Voorheen opgetuigd voor studenten, maar nu opnieuw ingericht voor iedereen die in de horeca werkt. Tijdens deze wedstrijd maken deelnemers uit heel Nederland heerlijke maaltijdsalades binnen het thema
‘Dutchie’.
9.650 13:30 – 14:30 uur

Het Lekkerste Broodje van Nederland (categorie Catering)
Wie maakt het lekkerste broodje binnen de categorie Catering? Deze wedstrijd is bedoeld voor cateraars, en binnen kaders als strakke tijdslimiet en met het hoofdingrediënt uit Nederland. Wie maakt een heerlijk broodje binnen het thema ‘Dutchie’?
9.650 15:30 – 17:00 uur

Woensdag 11 januari

Gilde Arena: NK voor Koks – Zilveren Koksmes
NK voor jonge koks tot en met 25 jaar om het Zilveren Koksmes.
7.900 11:00 – 18:00 uur

Italiaans Paviljoen: Gluten Free Day
Zero G is de nieuwe universele glutenvrije bloem, met de toevoeging van hennepzaden, houtskool of kurkuma. Het is ontworpen om een hoge kwaliteit van voedsel te verkrijgen met goede en goed uitgebalanceerde voedingswaarde.
7.420 11:00 – 12:00 uur

Het Lekkerste Broodje van Nederland (categorie On The Move)
On the Move betekent snelheid, kwaliteit en service. Wie maakt het lekkerste broodje binnen de hele strakke kaders die horen bij bedrijven op stations-, bus en vliegveldlocaties?
9.650 11:30 – 13:00 uur

No Waste Village
6.001 11:00 – 18:00 uur

NK biertappen 2017 – 1e ronde
Op woensdag 11 januari 2017 vindt het NK biertappen van de Stichting Tapwedstrijden plaats op de Horecava. De wedstrijdlocatie is het Elicium op de RAI.
Elicium 13:30 – 14:15 uur

NK biertappen 2017 – 2e ronde
Tweede ronde NK Biertappen. De wedstrijd start om 13:30 (finalisten vanaf 12:30 aanmelden) en rond 16:30 is de winnaar bekend.
Elicium 14:30 – 15:15 uur

Lekker Anders
Mensen met een verstandelijke beperking gaan op het podium (onder begeleiding) de strijd aan om het lekkerste broodje te maken.
9.650 14:30 – 16:00 uur

NK biertappen 2017 – Finale
Elicium 15:30 – 16:15 uur

Brood en Horeca: Bakkerij van de V(Oorsprong)
Het Nationale Patisserie Team en het Nationale Boulangerie Team laten i.s.m Bakery
Institute zien wat de mogelijkheden zijn voor patisserie en brood binnen horecabedrijven.
12.212 11:00 – 18:00 uur

No Waste Village
6.003 11:00 – 18:00 uur

Inspirium: Festival Chique
De negen partners van de Inspirium Hospitality Mall in Breda profileren zich op de beurs op een speelse en verrassende manier. Dat doen ze in een grote glazen kas van 10 bij 10 meter.
1440 11:00 – 18:00 uur

InnovationLAB: presentaties en workshops
1.590 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant De Bierfabriek
Tijdens de Horecava kunt u lunchen in een dependance van De Bierfabriek. Hier kunt u niet alleen genieten van het bekende Franse boerderijkippetje maar ook inspiratie opdoen over het brouwen van bier… er wordt namelijk op de beursvloer bier gebrouwen.
5.180 11:00 – 18:00 uur

Alles over Wijn
Op het Wijnplein vinden diverse wijnproeverijen en workshops plaats waarbij u door professionele sommeliers wegwijs wordt gemaakt in de nieuwste wijntrends, de samenstelling van de wijnkaart en hoe wijn op het menu kan bijdragen aan een hogere gasttevredenheid en een hogere omzet.
5.100 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant Sushi Time
Sushi Time is een Aziatische Tapas Bar met verschillende koude en warme hapjes op de band. De kleur van de bordjes geeft de prijs van het gerechtje aan. Naast het standaard assortiment is er ook een ‘sushi experience’.
Amtrium 11:00 – 23:00 uur

Boon & Blad: Koffie branden
Het branden van 1,5 kilo koffiebonen verzorgd door Giesen Coffee Roasters. Giesen is de fabrikant van professionele koffiebranders die uitblinken in kwaliteit, uitstraling en functionaliteiten.
12.513 11:30 – 12:00 uur

Boon & Blad: Cup Tasting
Douqué Group importeert ongebrande koffie uit verschillende oorsprongslanden die uiteindelijk wordt verkocht aan koffiebranderijen in Europa. Deze verschillende smaken en kwaliteiten willen zij graag tijdens de cup tasting laten ervaren door de bezoekers.
12.513 12:00 – 12:30 uur

Italiaans Paviljoen: Presentation Pizza Sana – The Pizza of the Future
De technologische vooruitgang gaat met een buitengewoon tempo en hierbij passen wij onze gewoonten aan. Maar hoe zit het met onze gezondheid? Wat is de toekomst van ons voedsel? Kunnen we onszelf veranderen voordat onze planeet permanent verandert?
7.420 14:00 – 15:00 uur

Donderdag 12 januari

NK Pannenkoeken bakken
Tijdens dit professionele evenement strijden ervaren koks van pannenkoekenrestaurants uit heel Nederland om de Gouden Koekenpan.
9.650 11:30 – 13:00 uur

De Lekkerste Wafel van Nederland
Heerlijke zoete creaties, waar je het water van in de mond loopt.
9.650 14:00 – 15:30 uur

Pop-uprestaurant De Bierfabriek
Tijdens de Horecava kunt u lunchen in een dependance van De Bierfabriek.
5.180 11:00 – 18:00 uur

Pop-uprestaurant Sushi Time
Sushi Time is een Aziatische Tapas Bar met verschillende koude en warme hapjes op de band. De kleur van de bordjes geeft de prijs van het gerechtje aan. Naast het standaard assortiment is er ook een ‘sushi experience’.
Amtrium 11:00 – 18:00 uur

Italiaans Paviljoen: IDRO Air Pizza Lab
7.420 11:00 – 12:00 uur

No Waste Village
6.001 11:00 – 18:00 uur

Alles over Wijn
Op het wijnplein vinden diverse wijnproeverijen en workshops plaats waarbij u door professionele sommeliers wegwijs wordt gemaakt in de nieuwste wijntrends, de samenstelling van de wijnkaart en hoe wijn op het menu kan bijdragen aan een hogere gasttevredenheid en een hogere omzet.
5.100 11:00 – 18:00 uur

Inspirium: Festival Chique
1440 11:00 – 18:00 uur

InnovationLAB: presentaties en workshops
1.590 11:00 – 18:00 uur

Brood en Horeca: Bakkerij van de V(Oorsprong)
Het Nationale Patisserie Team en het Nationale Boulangerie Team laten i.s.m Bakery
Institute zien wat de mogelijkheden zijn voor patisserie en brood binnen horecabedrijven.
12.212 11:00 – 18:00 uur

No Waste Village
6.003 11:00 – 18:00 uur

Gilde Arena: NK voor Koks vanaf 25 jaar
7.900 11:00 – 18:00 uur

Boon & Blad: Koffie branden
Het branden van 1,5 kilo koffiebonen verzorgd door Giesen Coffee Roasters.
12.513 11:30 – 12:00 uur

Boon & Blad: Cup Tasting
Douqué Group importeert ongebrande koffie uit verschillende oorsprongslanden die uiteindelijk wordt verkocht aan koffiebranderijen in Europa.
12.513 12:00 – 12:30 uur en 14:00 – 14:30 uur

Italiaans Paviljoen: Presentation S.N.I.P. Network
7.420 14:00 – 15:00 uur

Reageer op dit artikel