artikel

Horeca Top 100 2016 nummer 89: The Dylan

Horeca

‘Een jaar van kwaliteit en herstel in ons hotel’, blikt general manager René Bornmann terug. ‘Met name de kamerprijs steeg, hetgeen laat zien dat mensen voor kwaliteit willen betalen.’

Vestigingen: 1
Omzet: €8,5 miljoen (€7,4 MLN)  14,9%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 3%

Ook in de f&b-afdelingen, met name in restaurant Vinkeles, zag Bornmann een toename in besteding en gastaantallen. In die f&b-afdelingen zitten ook de meeste investeringen van afgelopen jaar. In maart dit jaar ging de volledig vernieuwde brasserie Occo open, waar ook de bar aan is toegevoegd. Waar voorhaan de bar zat, wordt een private dining-zaal gerealiseerd. En met Vinkeles heeft Bornmann zich een mooi doel gesteld: hij hoopt dat het restaurant onder leiding van chef Dennis Kuipers een tweede Michelinster binnenhaalt.

Ook kleine successen mogen gevierd: conciërge Michael Wigman kreeg van vliegmaatschappij British Airways de award voor ‘Most in-the-know concierge’, een prijs voor de hotelconciërge die het meest van de omgeving rond het hotel weet. En in de Misset Koffie Top 100 staat The Dylan als hoogst genoteerde hotelbar op plek 9, tussen echte koffiespeciaalzaken.

Naar het eigen bedrijf kijkt Bornmann dan ook met vertrouwen, de wereld om zich heen beziet hij met iets meer zorg. ‘Ik zie onzekerheid door terreurdreiging en ook een onzekere marktontwikkeling in het verre oosten, met name China.’
Dylanamsterdam.com