artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 14: Hilton Worldwide

Horeca 217

Hilton is één van de weinige bedrijven in de Top 100 die een omzetdaling noteert, toch krijgt het bedrijf een 9. Dat kan alleen maar van positivo Milan Arandelovic komen.

Horeca Top 100 2017 nummer 14: Hilton Worldwide
Milan Arandelovic

De area general manager Benelux glundert nog na van de opening van het nieuwe Hilton Schiphol, op de drempel van 2016. ‘Niet eens zozeer door het financiële succes, maar door de waardering die we ervoor krijgen. Naast het winnen van de European Design Award, krijgen we nog steeds veel aanvragen voor rondleidingen en een onverminderd hoge waardering van onze gasten. Daarnaast was het bouwproces op zich al uniek – bestaand en nieuwbouw op nog geen 5 meter van elkaar – maar het resultaat bewees dat op vele gebieden ook te zijn: een eyecatcher op de luchthaven, een herdefiniëring van het concept luchthavenhotels en zeker een aanwinst voor de Hilton-portfolio.’

Arandelovic doet qua investeren even pas op de plaats, nadat de hotels Schiphol en Rotterdam wel even genoeg hebben gekost. Aardig nieuws van Hilton Worldwide met een Nederlands tintje: Jochem-Jan Sleiffer is aangesteld als senior vice president full service hotels continental Europe, eindverantwoordelijk voor 51 bestaande Hiltons, DoubleTrees en Curio’s in Europa, de komende jaren aangevuld met nog dertien hotels in aanbouw.

Vestigingen: 7
Omzet: €125 miljoen (€135 MLN)  7,4%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 5%
Hiltonbenelux.com

Reageer op dit artikel