artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 2: Van der Valk

Horeca 1101

Van der Valk zal het met lede ogen aanzien dat het gat met de eeuwige nummer één McDonald’s inmiddels onoverbrugbare proporties begint aan te nemen, er kwam in één klap een verschil van ruim €30 miljoen bij.

Horeca Top 100 2017 nummer 2: Van der Valk
Het nieuwe Valk Exclusief Hotel in Utrecht, waar smartphones als kamersleutel kunnen fungeren.

Enige troost is misschien dat ze het uitsluitend afleggen tegen een internationale megaonderneming. En hé, van een omzet van dik €630 miljoen is niemand vies toch?

Het conglomeraat van familie-bv’s groeit gestaag, althans het aantal hotels. Afgelopen jaar openden Lent, Oostzaan en Enschede, dit jaar staan er zeven op het programma, waarvan de eerste drie al open zijn. Zaltbommel en Groningen-Hoogkerk openden op dezelfde dag, en ook Utrecht is inmiddels grotendeels open (alleen de sauna en het zwembad op de bovenste etage zijn nog niet gereed). Dan volgen nog Apeldoorn, Tilburg, Leeuwarden en Amsterdam. Nog eens (minstens) zeven hotels zitten in de ontwikkelfase. Voor reguliere gasten van de Valk Exclusief Hotels is een app ontwikkeld waarmee ze, na éénmalige identificatie in een hotel, online kunnen inchecken.

In de hotels in Zwolle en Utrecht experimenteert de groep daarnaast met het gebruiken van de smartphone als kamersleutel, als één van de eerste ketens in Nederland. Om de veiligheid van het systeem te checken, vroeg de groep zelfs hackers om de sloten en de app aan een serieuze test te onderwerpen. Overigens nam een groep Van der Valk-kleinkinderen de AC Hotels van Autogrill over, maar die staan volledig los van de Toekan.

Vestigingen: 68
Omzet: €632 miljoen (€605 MLN)  4,5%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb
Valk.com

Reageer op dit artikel