artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 27: Bastion Hotels

Horeca 269

En wéér een paar miljoentjes erbij. Bastion groei al jaren steady enkele miljoenen per jaar, met een gelijk aantal vestigingen. Knap, en ceo Maik Willems is dan ook tevreden. ‘We hebben een prima jaar gedraaid’, zegt hij goedkeurend.

Horeca Top 100 2017 nummer 27: Bastion Hotels

En wat zien we? In 2017 opent in Eindhoven eindelijk weer eens een nieuw Bastion Hotel; daar is een investering van zo’n €20 miljoen mee gemoeid. Afgelopen jaar stak Willems al €10 miljoen in de uitbreiding in Brielle en in nieuwe software. Over welk bedrijf hem inspireert, is hij kort (en misschien een beetje navelstaarderig): Bastion.

Klein smetje op afgelopen jaar was een relletje waarbij personeel beweerde dat het bedrijf hygiëneregels structureel aan de laars lapt en ook nog eens in de fout gaat bij het uitbetalen van lonen. Volgens directeur Eddo Rats was het verhaal over slechte hygiëne uit de lucht gegrepen, zei hij vorig jaar tegen de NOS. Volgens de omroep heeft Bastion Hotels geen beste reputatie. Vorig jaar legde de Inspectie SZW de hotelketen ruim €300.000 boete op, omdat de administratie ondoorzichtig was. Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) scoort Bastion al jaren op rij geen voldoende.
Op een iets meer persoonlijke noot vonden wij het leuk Willems begin dit jaar terug te zien in een knalgele Dakar-rallyauto, waarop groot de naam Bastion Hotels prijkte.

Vestigingen: 31
Omzet: €65 miljoen (€61 MLN)  6,6%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 10%
Bastionhotels.com

Reageer op dit artikel