artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 32: Franchise Friendly Concepts (FHC)

Horeca 629

Nieuw in deze lijst, maar zeker niet nieuw in de markt. Met de cafetariaconcepten Kwalitaria, Smulwereld en fast-casualconcept Cookers timmert de groep al jaren aan de weg.

Horeca Top 100 2017 nummer 32: Franchise Friendly Concepts (FHC)

Afgelopen jaar werd het Kwalitaria 4.0-concept gelanceerd, waarbij de traditionele indeling van een cafetaria volledig is losgelaten. De eerste pilotstore opende in Vianen en inmiddels zijn drie vestigingen omgebouwd, maar algemeen directeur Bas Holshuijsen is ambitieus: in 2020 wil hij 250 Kwalitaria’s nieuwe stijl. ‘Double the business!’, zei hij eerder dit jaar in een interview met Misset Horeca’s zusterblad Snackkoerier. Hij gaat voortvarend van start, in april dit jaar stond de teller al op 165 vestigingen voor FFC. Niet allemaal Kwalitaria’s natuurlijk, al wil Holshuijsen daar stiekem wel naartoe.

Op dit moment zijn er nog twee Cookers en een handvol vestigingen van Smulwereld. Voor beide concepten doet FFC geen acquisitie meer. Holshuijsen voorziet dertig nieuwe Kwalitaria’s en een mooie omzetgroei dit jaar, en ziet dat FFC in staat is met nieuwe concepten waarde uit de markt te halen. En dan won Kwalitaria afgelopen jaar ook nog eens de GfK Out of Home Formule Award.

Vestigingen: 143
Omzet: €53,1 miljoen
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 18%
Jeeigenkwalitaria.nl

Reageer op dit artikel