artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 36: Europe Hotels Private Collection

Horeca 370

European Hotels Private Collection (EHPC) lijkt succes op succes te stapelen. Vorig jaar zeiden we op deze plek al dat 2015 een druk jaar was voor managing director Bram van der Hoek en zijn team, en dat kunnen we met gemak ook over 2016 zeggen.

Horeca Top 100 2017 nummer 36: Europe Hotels Private Collection

De finishing touch aan W Hotel – het openen van het tweede pand – en natuurlijk de opening van Sir Adam in de nu al iconische A’dam Toren, die ze onder meer delen met A’dam Six Senses, de uitbater van een zestal horecaconcepten in de toren die op plek 97 in deze lijst staat. Het hotel ademt – net als de hele toren – muziek en een rauwe urbanstijl. Welk hotel laat streetart op een betonnen wand in de lobby zetten, of welk hotel zet nou op elke kamer een platenspeler en een collectie vinyl? En dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht gehad.

Maar 2016 markeerde ook het jaar dat de groep van eigenaar Liran Wizman de stap over de grens maakte. Inmiddels is een handvol hotels van de labels Max Brown en Sir Hotels open in Duitsland, een Sir Hotel op Ibiza is in aanbouw en opent in de loop van 2017. De ambitie blijf om om tegen 2020 zo’n twintig hotels in Europa te hebben onder deze twee labels, dat zijn er nu al acht (Ibiza niet meegerekend).

Vestigingen: 10
Omzet: €48 miljoen (€38 MLN)  26,3%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 15%
Ehpc.com

Reageer op dit artikel