artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 38: Holland Casino

Horeca 148

De horecaopbrengst voor Holland Casino viel 5,4 procent hoger uit dan een jaar eerder, €21,6 miljoen. Ja, er is ter waarde van €45,7 miljoen f&b uitgeserveerd, maar de floormanagers gaven in totaal voor dik €25 miljoen aan gratis drankjes en eten weg aan gasten, lezen we in de jaarrekening.

Horeca Top 100 2017 nummer 38: Holland Casino

Het enige doel dat een casino heeft, is om ervoor te zorgen dat gasten zo lang mogelijk binnen blijven en het liefst ook zo lang mogelijk aan een machine of speeltafel zitten. Dus als dat betekent dat er halve kreeften en champagne moet worden weggegeven, soit. Ook staat er ruim €1 miljoen op de balans van uitbestede horeca. Dus de opbrengst voor het gokbedrijf uit horeca komt op €21,6 miljoen. F&b draagt voor 3,5 procent bij aan de totale omzet. Interessant detail is dat de totale fooienopbrengst (horeca en spelen samen) bijna €23 miljoen is. Fóói. Daar moet wel bij gezegd dat daarvan €1,2 miljoen daadwerkelijk horecafooi is, de andere €21,6 miljoen is zogeheten ‘tronc’, wat zoveel is als tip aan de croupier of floormanager. Die tronc maakt interessant genoeg wezenlijk deel uit van het salarisgebouw bij Holland Casino.

Dit jaar krijgt Holland Casino er een vestiging bij, in Amsterdam West. Venlo en Utrecht verhuizen naar een nieuw pand. Afgelopen jaar kreeg Rotterdam een make-over, waarbij ook een nieuw f&b-concept werd geïntroduceerd. Dit is de eerste vestiging die 24 uur per dag open is, wat bij succes naar meer casino’s wordt uitgerold.

Vestigingen: 13
Omzet: €45,7 miljoen (€39,9 MLN)  14,5%
Rapportcijfer: 7 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 7%
Hollandcasino.nl

Reageer op dit artikel