artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 39: Dudok Groep

Horeca 655

Al jaren vinden we dat we niet om Dudok Groep heen kunnen, maar men was nooit scheutig met cijfers, dus moesten we altijd een schatting maken.

Horeca Top 100 2017 nummer 39: Dudok Groep

Ook nu kwam geen formulier terug, maar in een zeldzaam openhartig interview met Misset Horeca eerder dit jaar liet oprichter Aad van der Wel zich ineens de jaaromzet ontvallen. Bleken wij Dudok even onderschat te hebben! Dat verklaart de enorme omzetsprong, die dus fictief is en eigenlijk een correctie betreft. Maar Dudok doet het dus ook gewoon heel goed.

Begin 2016 vierden Van der Wel en mede-oprichter Ton van Zanten dat ze exact 25 jaar geleden hun eerste grand café openden, in het voormalige Nationale Nederlanden dat was ontworpen door architect Willem Marinus Dudok. Het aantal horecazaken nam afgelopen jaar met twee toe: Vicini opende dit jaar een tweede locatie in Arnhem en pakte meteen de award voor Mooiste Venue in de Misset Horeca Koffie Top 100. In Rotterdam opende Lola. De partycateringtak groeide afgelopen jaar flink door overnames en Van der Wel wil zwaar gaan inzetten op patisserie. In Numansdorp wil hij voor €600.000 een nieuwe bakkerij bouwen. Ook was Dudok eerder dit jaar het eerste bedrijf in Nederland dat gebruikmaakte van Rabo & Co, een nieuwe financieringsvorm waarbij de bank als een soort tussenpartij fungeert voor crowdfunding door vermogende klanten van de bank.

Vestigingen: 14
Omzet: €45 miljoen (€24,3 MLN)  85,2%
Rapportcijfer: nb / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb
Dudokgroep.nl

Reageer op dit artikel