artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 44: Stayokay

Horeca 199

Algemeen directeur Marijke Schreiner gloeit nóg na van de opening van Stayokay Utrecht Centrum, pal aan de Neude in het hartje van de stad. Ze zei het al talloze keren en herhaalt het nog maar eens: een langgekoesterde droom voor Stayokay ging daarmee in vervulling.

Horeca Top 100 2017 nummer 44: Stayokay

Schreiner kijkt niet alleen met trots terug op de opening zelf, ook is ze zeer content met het in Utrecht neergezette ‘Stayokay nieuwe stijl’. Komend jaar gaat ze zo’n €7,5 miljoen investeren in de hostels in Terschelling, Amsterdam Vondelpark, Den Haag, Haarlem en Amsterdam Zeeburg, dikke kans dat de stijl die in Utrecht is neergezet, daar navolging gaat vinden: de kamers eenvoudig, maar met een aansprekende en ruime gemeenschappelijke ruimte die de hele dag door als huiskamer moet dienen. Fris design, ruimte voor groen en duurzaam.

Dat laatste, hoe uitgehold het begrip ook begint te worden, is al jaren een stokpaardje van Schreiner persoonlijk. Ze wil dat graag diep wortelen in Stayokay en is dan ook wat trots op de Triodos Hart-Hoofdprijs afgelopen jaar (een prijs voor duurzame ondernemingen). Naast investeren, blijft Stayokay zich dit jaar inzetten om een nóg duidelijker beeld van haar hostels neer te zetten: niet alleen een prima uitvalsbasis voor alle generaties op de mooiste plekjes van Nederland, maar op hotelgebied soms zelfs trendsetter.

Vestigingen: 25
Omzet: €39,4 miljoen (€37,3 MLN)  5,6%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 4%
Stayokay.com

Reageer op dit artikel