artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 45: Meyer Beheer

Horeca 3232

Na jarenlang te hebben moeten schatten, diende Laurens Meijer dit jaar gelukkig weer netjes de cijfers in. En oh boy, hebben wij Meyer Beheer onderschat!

Horeca Top 100 2017 nummer 45: Meyer Beheer

Daar ligt de grootste verklaring voor de gigaplus die er achter dit bedrijf staat. Natuurlijk, de 28 horecazaken dóen het ook gewoon goed, onder meer de uitrol van Moeke als concept lijkt een gouden greep. Dat onderstreept Meijer zelf ook, die de openingen van de tweede en derde Moeke (in respectievelijk Rhenen en Delft) de absolute toppunten van 2016 noemt. Dit vormt de fundering voor verdere groei, meent hij. Ook de toegenomen financieringsbereidheid in de markt stemt hem tevreden. Dit jaar wil hij de groei dan ook versnellen. 2017 staat in het teken van bedrijfsovernames en een verdere omzetgroei van 20 procent.

Meyer Beheer bestaat al ruim 30 jaar en doet zowel in exploitatie als vastgoed van horeca in de zuidelijke helft van Nederland, met een zwaartepunt in Breda. Eerder dit jaar nam Meyer Beheer in één klap een handvol bedrijven over op een rij aan de Grote Markt in Groningen, met kroonjuweel De Drie Gezusters een regelrechte erfenis van Sjoerd Kooistra, waarmee de eerste horecazaken aan de groep werden toegevoegd ten noorden van de lijn Amsterdam-Amersfoort.

Vestigingen: 28
Omzet: €36 miljoen (€16,3 MLN)  120,9%
Rapportcijfer: 7 / Economisch klimaat: 7
Verwachte omzetgroei: 20%
Meyerbeheer.nl

Reageer op dit artikel