artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 56: ’t Zusje

Horeca 1113

Franchiseketen ‘t Zusje is feitelijk het snelst groeiende bedrijf in de Top 100. Weliswaar in die ranglijst op plek drie, maar de nummers één (Meyer Beheer) en twee (Dudok) groeien virtueel zó hard, omdat ze beiden nu werkelijke omzet opgaven, waar wij al jaren moesten schatten en blijkbaar te conservatief waren in onze raming.

Horeca Top 100 2017 nummer 56: ’t Zusje

De bijna 79 procent is zelfs fors meer dan de 50 procent die eigenaar Peter Smits vorig jaar voorspelde – een prognose die wij toen eufemistisch ‘ambitieus’ noemde. Maar, petje af: hij heeft het meer dan waargemaakt.

Het tapasconcept van Peter Smits debuteerde vorig jaar in de lijst, en wij voorzien een glorieuze toekomst. Smits zelf overigens ook. Hij opende vorig jaar al vijf vestigingen, waaronder één in het Scheveningse Amrâth Grand Hotel Kurhaus en gaat ervan uit in 2017 nog eens drie Zusjes toe te voegen. Smits startte in 1997 met een broodjeszaak in Uden, die evolueerde tot een volwaardig restaurant. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting, tijd die Smits gebruikte om zijn concept te overpeinzen. Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden uit de uitgebreide kaart te kiezen, dus ontwikkelde hij het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Dat concept groeide door tot wat het nu is: tapasfranchiseformule ‘t Zusje.

Vestigingen: 18
Omzet: €25 miljoen (€14 MLN)  78,6%
Rapportcijfer: 9 / Economisch klimaat: 9
Verwachte omzetgroei: 10%
Zusje-franchise.nl

Reageer op dit artikel