artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 73: Xelat Group

Horeca 536

Een plus is een plus, maar als je het gros van de ondernemingen in deze lijst de omzet met dikke procenten ziet groeien en als Xelat blijf je onder de 1 procent groei, dan word je links en rechts ingehaald.

Horeca Top 100 2017 nummer 73: Xelat Group

Maalt directeur-grootaandeelhouder Benoit Wesly daarom? In het geheel niet. Daar is hij veel te Maastrichts voor. En hij weet: er komt veel moois aan voor zijn Xelat Group. Want hij heeft éindelijk het Maastrichtse LIOF-pand gekocht, voor €2,2 miljoen. In het monumentale gebouw wil Wesly een luxe hotel met 55 kamers en suites, een schoonheidscentrum, boardrooms en een restaurant onderbrengen. Hij wil het hotel aansluiten bij een groot internationaal merk en het hotel een klassieke uitstraling geven.

‘Ik kan er wel een hip hotel van maken, maar dan moet ik het elke week aanpassen om hip te blijven’, zei hij in dagblad De Limburger. Daarbij is het gebouw een rijksmonument, waar veel authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Bescheiden als hij is, wil Wesly van dit beoogde Grand Hotel Maastricht ‘het mooiste hotel van Europa’ maken. LIOF (Limburgs Instituut voor Ontwikkelings-Financiering) zit nog tot 31 december in het pand, de verbouwing start op 2 januari 2018. Maar denk niet dat deze internationale multi-ondernemer, met ook een hotel in aanbouw, een leerstoel aan een hotelschool in de VS en een cateringbedrijf in Israël, zich alleen focust op dit nieuwe hotelproject. Hij investeert dit jaar €500.000 in hotel Derlon. Wel is de exploitatie van Apple Park overgenomen door het Duitse Novum Hotels, dat hiermee een eerste voet op Nederlandse grond zet.

Derlon.com

Reageer op dit artikel