artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 78: International Hotel Management Group

Horeca 352

Vorig jaar nog in de lijst als Sandton Hotels, maar nu Pillows als breed merk wordt uitgerold naast Sandton, vond managing director Rogier Braakman het tijd worden voor een overkoepelende naam.

Horeca Top 100 2017 nummer 78: International Hotel Management Group

Nadat in Zwolle enkele jaren terug een eerste stap werd gezet om Pillows als label volwassen te laten worden, is Pillows 2.0 pas echt goed ontwikkeld in het hotel aan het Amsterdamse Vondelpark, dat een jaar sloot voor een ingrijpende verbouwing. Vandaar ook de vestiging minder. Feitelijk beheren Braakman en zijn directie evenveel hotels, maar het oude Sandton De Filosoof sloot volledig om te heropenen als Pillows Anna van den Vondel.

Naast de euforie van het toeleven naar de opening van dit hotel, had 2016 een zakelijk zwart randje voor de hotels van IHMG buiten Nederland. De aanslagen in Brussel en Nice, toevallig precies twee steden waar de groep hotels heeft, waren ook financieel zware klappen. ‘Hierdoor hebben vier van de elf hotels zware omzetverliezen geleden’, verzucht Braakman. Hij wilde dan ook eigenlijk een 4 geven, maar omdat hij in Nederland toch ook lichtpuntjes zag binnen de organisatie, werd het toch een 6. Dit jaar rolt IHMG Pillows 2.0 verder uit, te beginnen in Zwolle en Brussel. Het hotel in Eindhoven wordt gerenoveerd en de groep betrekt een nieuw hoofdkantoor in Utrecht. Totale investeringsbedrag: €8 miljoen.

Vestigingen: 6
Omzet: €13,8 miljoen (€12,6 mln)  9,5%
Rapportcijfer: 6 / Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 8%
Ihmg.eu

Reageer op dit artikel