artikel

Horeca Top 100 2017 nummer 9: Vermaat Groep

Horeca 1759

Het is knap hoe Vermaat weet te blijven groeien. Wat ooit begon als een delicatessenwinkel, is nu een horeca- en cateringgigant met 275 locaties – overigens liefst veertig méér dan vorig jaar.

Horeca Top 100 2017 nummer 9: Vermaat Groep

Bedrijfscatering, ziekenhuizen, musea… letterlijk van bedrijfsrestaurant tot sterrestaurant. Want het was dan chefkok Joris Bijdendijk die met zijn team in restaurant Rijks in het Rijksmuseum een Michelinster verdiende, ook Vermaat-ceo Rick Zeelen glom van trots.

Een andere mooie mijlpaal noemt Zeelen de overname van OSP Zakelijke Horeca over, een bedrijfs- en evenementencateraar die zich toelegt op biologische en lokale producten.

Een kleine echo uit het verleden: de oprichters – en neven – Kees en Paul Vermaat, die Vermaat Groep eind 2015 aan het Zwitserse Partners Group verkochten, hebben hun daarmee verdiende geld (onder meer) gestoken in het gebouw van de Koninklijke Nederlandsche Munt in Utrecht. Wat de twee met het monumentale pand willen, weten ze nog niet. Voorlopig ligt de exploitatie van het gebouw als congreslocatie bij huurder The Attention Group.

Vestigingen: 275
Omzet: €175 miljoen (€135 MLN)  29,6%
Rapportcijfer: 8 / Economisch klimaat: nb / Verwachte omzetgroei: nb
Vermaatgroep.nl

Reageer op dit artikel