artikel

Vier sfeer- en interieurtrends voor komend najaar

Horeca 1384

Wat worden de trends in sfeer en interieur in de horeca voor komend najaar? Rudy Lemmens van Duni zet hier vier trends op een rij.

Vier sfeer- en interieurtrends voor komend najaar

Enkele trends in de aankleding kondigden zich de afgelopen maanden al voorzichtig aan en zullen zeker doorzetten in de komende winterperiode zoals de ronde tafels en het eenmalig, duurzame gebruik van materialen. De opmars van sterren, en goud en groen zijn duidelijk nieuwe trends dit najaar.

Vier trends op een rij:

Trend 1: Ronde tafels

Heeft u al een ronde tafel in uw horeca-gelegenheid staan? Een sfeervolle trend is het gebruik van ronde tafels om meer gasten te kunnen plaatsen en gesprekken te stimuleren. Iedereen zit simpelweg even ver van elkaar af en je kunt iedereen goed aankijken. Bovendien kan iedere gast overal goed bij en deelnemen aan het gesprek.

Trend 2: Eenmalig gebruik

Producten voor eenmalig gebruik zijn in opkomst en dat is niet voor niets. Het eenmalig gebruik zorgt voor snelheid en gemak, waardoor er meer tijd aan de gasten kan worden besteed. Bovendien zijn deze producten tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs, waardoor er perfect ingespeeld kan worden op het betreffende seizoen.

Vroeger waren disposables belastend voor het milieu, maar die tijd is allang voorbij. Zo zijn er diverse duurzame tafelaankledingsconcepten en verpakkingen op de markt, waarbij er keuze is uit verschillende milieuvriendelijke materialen, waaronder bagasse, rPET en Ecoecho-bioplastic.

Trend 3: Sterren

Sterren zijn deze winter, en natuurlijk zeker voor de kerst, helemaal hot. Ze worden vaak gebruikt als symbool voor geluk of dromen en brengen een sprankje magie op uw tafels. Als decoratie op de tafels worden vaak sterren in combinatie met dennentakken, lage kandelaars of rode versieringen gebruikt om de juiste sfeer te creëren.

Trend 4: Groen met goud

De combinatie van verschillende groentinten met goud wordt dit najaar een belangrijke trend. Denk bijvoorbeeld aan een Landscape-design, waarbij prints van echte planten gecombineerd worden met de warme, groen- en goudtinten.

Op een grotere restauranttafel kan groen met goud perfect gecombineerd worden met echte planten en kunstplanten of met decoraties, die geïnspireerd zijn op de natuur. Dit dessin past heel goed in een moderne, industriële setting, maar is ook prima geschikt voor de zorg, omdat het herkenbaar is voor de bewoners. Door de combinatie van natuurlijke materialen met warme tinten wordt een warm welkom gecreëerd.

– Tekst is aangeleverd door Duni

 

Foto's

Reageer op dit artikel