Bidfood helpt horecaondernemers hun marge op peil te houden
Beursbezoekers van de Horecava konden niet om Bidfood heen. De horecagroothandel was op meerdere plekken te vinden met originele presentaties en...
Beursbezoekers van de Horecava konden niet om Bidfood heen. De horecagroothandel was op meerdere plekken te vinden met originele presentaties en...
De eigenaren van Goldenbelds kozen er vijf jaar geleden bewust voor om te investeren in duurzame oplossingen. De cafetaria in Zutphen was daarmee...
Stopkracht is het toverwoord om gasten te trekken naar je terras of restaurant op straatniveau. Dat element ontbreekt bij een rooftop. Hoe zorg je...
De prijs van friet in de cafetaria ligt soms lager dan een cappuccino of een flesje frisdrank in andere horecazaken. Klopt dat wel? Friet is de basis...
Wil je ook softijs verkopen als de zomerse zon is verdwenen? Een mooie omzet uit softijs als het kwik daalt, is heel goed mogelijk. Het vraagt om een...
Een besmetting met de legionellabacterie kan ernstige longontsteking veroorzaken. Hotel- en waterexperts delen hun adviezen en best practices om een...
Veel strandpaviljoens moeten nog steeds ieder jaar afgebroken worden en 3 of 4 maanden later worden ze weer opgebouwd. Waarom is dat eigenlijk? En...
De prijs van bier in de horeca blijft stijgen, maar door bierverspilling te voorkomen, kunnen kosten worden gedrukt. Dat blijkt uit een analyse van...
Hoe gaan jouw collega's met de prijsstijgingen in de horeca om? Misset Horeca hield een enquête onder zo'n honderd horecaondernemers.
Veel horecaondernemers hebben recent de prijzen op de menu- en drankkaart verhoogd. 'We moeten wel', reageren horecaondernemers Ahmed Baglari,...
Als je als horeca ondernemer door de coronamaatregelen weer geen inkomen (zzp) of verlies (onderneming) hebt, kan het zijn dat je recht hebt op Bbz....
In een serie interviews ondervraagt Misset Horeca een aantal horecastudenten over wat ze mooi vinden aan het vak, wat voor hun zwaarder weegt:...
Mag een horecaondernemer vakantiedagen bij een werknemer inhouden tijdens een lockdown?
De invloed van de coronacrisis op de mentale gezondheid van horecaondernemers is groot. De uitzichtloosheid, de financiële zorgen en het gevoel van...
Jeroen en Marinda Groot starten in april 2022 met MJ Café in de Bataviahaven in Lelystad. Misset Horeca volgt de ondernemers op weg naar de...
Wespen en vliegen zijn een grote ergernis op het horecaterras. Stay Away maakt een einde aan dit probleem.
Horecaondernemers en (voormalig) Terras Top 100-winnaar, Arnoud Schimmel van Van Speijk restaurant in Egmond aan Zee en Arwin Versteyne van Brasa...
Hoe krijg je je inkoopcijfers naar beneden en hoe bereik je dat gasten eigenlijk geen nee meer willen antwoorden op bijverkoop? De ambitieuze Frank...
Franck Evers dankt zijn bekendheid aan zijn rol als global draughtmaster bij Heineken en is nu, nadat hij zijn horecabedrijven verkocht in 2005,...
Ondernemen op een rooftopterras vraagt om creativiteit. Zon, wind en veiligheid beïnvloeden de te maken keuzes bij de inrichting en het interieur....
Met Markant in Breda opende Martijn Struijk (ex-maitre-sommelier Tribeca**, samen met zijn partner Demi Hendriks, hun eerste restaurant. De naam...
Eigenaren chef Sander Bierenbroodspot, sommelier Sabas Joosten en restaurantmanager Timo van der Stad openden restaurant Sinck in december 2021....
De coronatijd vraagt om een flexibele indeling van het interieur. 'Vermijd het weghalen van tafels en stoelen en creëer eilanden.' 16 interieurtips...
Vervangend werk tijdens een lockdown? Wat zijn de regels?
Horecaondernemers zijn volop bezig met het saneren van schulden, gemaakt tijdens de corona sluiting. Volgens advocaat Jelle Smael lijkt dat redelijk...
Het wordt voordeliger voor horecaondernemers om naar de rechter te stappen voor kleine onbetaalde facturen. De griffierechten bij de kantonrechter...
De ministerraad heeft vanaf 1 februari besloten dat vanaf 2020, werkgevers tot 2.000 euro hogere onbelaste vergoedingen kunnen geven aan hun...