blog

De credo’s van Niven

Horeca

Gelukkig heeft Niven Kunz een nieuwe vriendin. Die behoedde hem voor een enorme misser: een tatoeage van zijn levensmotto ‘Winners don’t quit, quitters don’t win’ op zijn linkerzij. Wie wil er nou een Delftsblauw wandtegeltje van tien bij tien centimeter op zijn lijf? Zij wilde het niet hebben in ieder geval.

De credo’s van Niven

gezegd vind ik dat motto niet bij passen. Er spreekt een macho-verbetenheid uit die hij helemaal niet uitstraalt. De slogan stamt uit de tijd waarin hij verschrikkelijk overhoop lag met zijn vader en binnen een paar maanden zijn restaurant, zijn familie en zijn toenmalige vriendin kwijtraakte. was aan het overleven. don’t .

is hij veel verder dan dat. is getransformeerd tot een zelfverzekerde man met gezonde zelfkritiek en een originele kijk p het koksvak. en emotie hebben plaatsgemaakt voor moed en verstand. er al een lijfspreuk op zijn zij zou moet worden getatoeëerd, is het: ‘Ik ben een kok en maak eten klaar.’ Of ‘ fouten maakt, moet op de blaren zitten.’ ik denk niet dat zijn
vriendin dat goed vindt.

stapte de jonge op de trein van van naar om een stage te regelen bij , zijn grote voorbeeld. is er veel gebeurd. werd met 24 jaar één van de jongste koks met een , verloor zijn zaak door een heel nare familievete, begon opnieuw onder de hoede van zakenman van der , verdiende daar binnen een jaar opnieuw een ster, werd bekend als eerste en wekt nu de toorn van veel collega’s door serieus zaken te doen met het gehate .

Zo beschouwd is er maar één credo dat hem op het lijf is geschreven, en dat is: ‘Ik .’ is een prachtig motto dat ik zelf ook wel zou willen dragen. op mijn linkerzij, maar midden op mijn voorhoofd.

Reageer op dit artikel