blog

Duurzaam

Horeca

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er soms een beetje moe van word. Duurzaamheid. Het woord alleen al staat me tegen. Zo braaf en bedachtzaam. Zo zelfgebreide trui. Ik hou niet van duurzaam. Ik ben meer van door de modder crossen en dan maar zien of we alles weer schoon krijgen.

Duurzaam

Ik wil niet nadenken over afbrokkelende ijsbergen en uitstervende reptielenrassen. Ik wil leven: biefstuk eten, bier drinken, 180 rijden. Maar toch… ook in mij sluipt meer en meer een gevoel van ‘ik moet wel iets doen’. Ik wíl ook iets doen. En het gaat eigenlijk al vanzelf. Kiloknallers koop ik allang niet meer, sowieso veel minder vlees. Ik ga soms op de fiets en ik heb biologisch ontdekt. Lekker, vol en
eerlijk. Duurzaam, of zoals ik het liever noem, puur, is eigenlijk helemaal niet zo verkeerd. Je hoeft je er niet meer voor te schamen. Integendeel. Het gaat allang niet meer over geitenwollen sokken en rozenbottelthee. Het gaat over lekker eten en een goed gevoel.

Ik vind het dan ook heel leuk om betrokken te zijn bij de Puur Restaurant Week die van 14 t/m 20 november in Nederland wordt gehouden. Ik kan u daar trouwens een primeurtje over verklappen: tijdens de Puur Restaurant Week wordt voor het eerst het ‘Puurste Restaurant van Nederland’ verkozen. Om het werken met eerlijke, pure producten te stimuleren en te belonen. U gaat er binnenkort meer van horen.
En ik mag in de jury, samen met wat mensen die écht weten wat puur is. Want ik snap er ondertussen natuurlijk nog steeds geen snars van. En dat wil ik ook helemaal niet. Mijn auto aan een snoertje is mij echt nog een brug te ver, laat staan de trein als alternatief. Brrr. Maar eerlijke producten in de keuken, daar doe ik graag aan mee. Gewoon omdat het beter smaakt, en vooral ook beter voelt.

Reageer op dit artikel