blog

Koorts

Horeca

Wat een idiote tijd is dit voor de horeca zeg! Als een kolossale waterval donderen de gidsen over ons heen, allemaal achter elkaar. Dachten we zachtjes te kunnen toeleven naar de novembermaand, schudde Lekker ineens al meedogenloos aan de boom in oktober. Bijna drie weken eerder dan aangekondigd wisten we wie waar stond in Lekker 2012. En dat was soms behoorlijk schrikken.

Koorts

Een week later kwam Gault Millau met zijn spannende nacht in het Circustheater. Opnieuw die mix van uitbundige vreugde en ingeslikte woede. Weer een week later de Bib Gourmands en nog diezelfde avond de 501 van Special Bite. We wisten nauwelijks waar we kijken
moesten. Alsof het nog niet genoeg was, kwam Misset Horeca afgelopen dinsdag ook nog met de jaarlijkse Café Top 100. U treft hem bij dit nummer aan als extra bijlage. Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Machtig mooi allemaal, wat mij betreft. De oplopende spanning, of moet ik zeggen ‘koorts’? Het doen alsof je het niet zo heel erg belangrijk vindt; je doet het immers voor je gasten en niet voor de gids. Maar toch. De gretigheid waarmee de gidsen direct na het vrijgeven worden opgevroten en stukgebladerd, zegt mij genoeg. Natuurlijk is het belangrijk waar je staat! En dan hebben we de Gids der Gidsen nog niet eens gehad. Het Rode Mysterie. Want hoe Van Craenenbroeck ook zijn best deed, de Michelingids is zijn schimmigheid nog niet verloren. Lees het exclusieve interview met hoofdinspecteur Werner Loens maar eens in dit nummer. Enorme spannenddoenerij, wat mij betreft. Maar ja, dat hoort er ook wel weer een beetje bij. Ik wens u veel sterkte met deze laatste dagen sterrenkoorts! En dan zijn we er gelukkig weer een heel jaar van
af! Of heeft een van de gidsenmakers nog een verrassing in petto?

Martine Zuil

Reageer op dit artikel