blog

Neefjes

Horeca

En wéér heeft Appie mij verbaasd. Alle acties die het Zaanse supermarktconcern bedenkt, veranderen in goud. Nu weer de Muppets. Ongelooflijk. Ikheb zelf geen kinderen, maar mijn lieve kleine neefjes hebben mij de afgelopen weken met dictatoriale dominantie de weg versperd naar alle andere supermarkten dan Albert Heijn.

Neefjes

Ik werd verscheurd door vier kleine kinderhandjes toen ik het waagde te vertellen dat ik geen Muppetzegels had omdat ik naar de Jumbo was geweest. Dat haalde ik geen tweede keer in mijn hoofd. Met een voetafdruk maatje 24 in mijn dijbeen dribbelde ik een paar dagen later naar Appie om Miss Piggy te scoren. Kinderen zijn de baas, dat weten ze bij Appie als geen ander. Bij McDonald’s weten ze daar trouwens ook uitstekend raad mee. Maar veel andere horecabedrijven hebben openlijk maling aan de kleine machthebbers. En dat vind ik toch wel een gemiste kans.

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een grabbelton met gekleurde prullen kan al ruim voldoende zijn om hele gezinnen binnen te halen. Een aparte ruimte met een televisiescherm en een Wii (wie? Wii), een spelcomputer om achterlijk voor te gaan staan luchttennissen doet helemaal wonderen. Een kindermenuutje en een lieve mevrouw die Fristi komt brengen, wil ook wel helpen. Het kan natuurlijk zijn dat u gewoon geen kleine krijserds wilt zien in uw bedrijf. Oké, dat is een keuze. Maar op zoek naar extra omzet, nieuwe doelgroepen, beweging in uw zaak, kan het toch een overweging zijn om uw bedrijf, al dan niet tijdelijk, opvallend kindvriendelijk te maken. Mijn neefjes en ik wensen u veel succes!

Martine Zuil

Reageer op dit artikel