blog

Niet vrolijk

Horeca

Ik kan er niks aan doen, maar ik stem op zondagavond als het even kan af op de Smaakpolitie. Ik vind het nog steeds fascinerend om dat blije hoofd van Rob Geus te horen zeggen dat ‘ie ergens niet vrolijk van wordt.

Niet vrolijk

En laten we eerlijk zijn, als Rob er niet vrolijk van wordt, dan worden wij dat zelf toch ook niet? Muizenpoep, spinnenwebben, aangekoekte etensresten, het hoort echt niet in een horecakeuken thuis. En dus is het goed dat Rob het aan de kaak stelt.

Voor de horeca is het denk ik een prima programma. Leren van andermans fouten, wat willen we nou nog meer? Wat we in ieder geval NIET willen, is dat Rob Geus bij onszelf de keuken binnen komt stiefelen. De kans bestaat dat je voor een miljoenenpubliek aan de schandpaal wordt genageld en dat niemand meer bij je wil komen eten. Zo geschiedde bij een pizzabakker in Leusden. In augustus werd zijn keuken bezocht; in januari werd het programma uitgezonden. En inderdaad; van deze keuken werden we wel heel treurig. Werkelijk alles was er vies en ondeugdelijk.

Maar nu is de pizzabakker boos. Hij heeft alle adviezen van de Smaakpolitie opgevolgd en heeft nu een tiptop schone keuken. Zegt hij. Maar nu is het te laat. Rob weigert terug te komen en de uitzending, vijf maanden na de check, heeft de ondernemer aan de afgrond gebracht. Tja, moeilijk verhaal. Als ik Rob Geus was, zou ik in ieder geval teruggaan om te kijken. Het kan toch bijna niet dat alles hier nu is opgelost? Ik zou gierend nieuwsgierig zijn. Ik vind trouwens ook dat de pizzabakker een tweede kans verdient. En als Rob Geus die niet wil bieden, dan word ik dáár niet vrolijk van.
Martine Zuil

Reageer op dit artikel