blog

Terrastoppers

Horeca

Soms kun je het heel duidelijk zien op een horecaplein: het ene terras gonst van de bedrijvigheid, de pret en de omzet, terwijl het andere, vlak daarnaast, een lege en troosteloze aanblik biedt. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien raar, maar het verschil wordt doorgaans snel duidelijk als je op één van de beide terrassen gaat zitten.

Terrastoppers

Het gaat vaak om kleine, maar o zo belangrijke dingen. Is het terras schoon en fris? Zijn de stoelen droog? Staat er geen vuile vaat op tafels? Krijg je als gast meteen nadat je bent gaan zitten een teken dat je bent gezien? En vervolgens: hoe is de bediening? Word je vlot geholpen? Hebben de mensen lol in hun werk? Zijn ze kundig en accuraat? Het succes van het terras is voor een groot deel door de ondernemer en zijn personeel zelf te bepalen.

Natuurlijk zijn een idyllisch plekje en een zomerse dag al bijna een garantie voor een vol terras, maar juist de zaken die de ondernemer en zijn mensen zelf kunnen beïnvloeden maken het interessant. Daar valt het geld te verdienen.

Een topterras is een kwestie van aanvoelen wat de gasten wensen. Snappen hoe het werk. Slimme medewerkers weten de gast langer op het terras te houden dan hij van plan was, en dan uiteraard ook meer te laten bestellen. Een extra drankje, een duurder drankje, een borrelhapje of zelfs een maaltijd. De gast zelf zal het alleen maar waarderen. Hij voelt zich prettig bij u en laat zijn geld graag achter op uw terras.

In de vierde Terras Top 100 staan weer honderd absolute toppers. Terrassen met een gouden kroontje. Waar ondernemer en medewerkers weten hoe het moet, en waar dus ook mooie omzetten worden gedraaid. Ik wens u, zeker als u over een terras beschikt, een geweldige, bedrijvige zomer.

Reageer op dit artikel