blog

Uit in je uppie

Horeca

Het is toch te mooi om waar te zijn? Enerzijds zijn miljoenen mensen thuis aan het vereenzamen en anderzijds zit de horeca met veel te veel lege stoelen en barkrukken. Nou, dan hoef ik u niet meer te vertellen wat de oplossing is voor beide problemen, hè? Alle eenzamen der aarde, huppakee hun huis uit en de horeca in. Niemand meer eenzaam en de horeca draait weer top.

Uit in je uppie

Zo makkelijk zal het helaas niet gaan, maar een eind in die richting moeten we toch serieus wel kunnen komen. Tijdens de BBB in Maastricht presenteerde KHN een onderzoeksrapport van de Hoge Hotelschool Maastricht naar de horecabeleving van ‘alleeneters’. En wat blijkt: veel mensen zouden dolgraag in hun uppie uit eten gaan, als de horeca wat meer zou zijn ingesteld op hun soort.

Daar is dus werk aan de winkel. Zorg dat mensen zich prettig voelen in hun eentje. Dek tafeltjes voor één, en niet achter de planten of in de garderobe. Nee, gewoon voor het raam! Regel een krantje voor hen die zich geen houding kunnen geven in hun up. Organiseer avonden waarbij alleengaanden samen aan de stamtafel kunnen schuiven. Laat bejaarden bij u quizzen of puzzelen. Houden we de hersenen ook een beetje fit. Ik zie het helemaal zitten. Maar eerst dus die goede voorwaarden. Als u dat nou regelt, dan beloof ik dat ik tot mijn honderdste in de horeca blijf komen. In mijn eentje, of samen met al die andere eenzamen of ‘nieuwe vrijgezellen’. Want je mag natuurlijk ook best een relatie hebben om alleen op stap te willen. In je uppie uit wordt dé trend van 2012 en daarna. Zo’n voorzet kopt u toch snoeihard tegen de touwen?

Martine Zuil

Reageer op dit artikel