blog

Nieuwe kleren

Horeca

Ik heb weer nieuwe kleren aan. Voor de derde keer al sinds mijn comeback als hoofdredacteur. Looks are leading in de horeca, zo veel is mij wel duidelijk geworden het afgelopen jaar. Het eerste halfjaar stond ik naast mijn voorwoord in een blauw bloesje, een witte broek en witte sneakers. Ik kreeg toen een brief van een gewaardeerd abonnee dat dat toch echt niet kon zo. Ik leek wel een toerist!

Nieuwe kleren

Rap kleedde ik me om. Mijn duurste leren jasje, Versace-truitje en kalfslederen laarzen met high heels. Als dá niet zakelijk was, dacht ik zelf. Maar toen kwamen de resultaten van een lezersonderzoek. U vindt Misset Horeca er prima uitzien, maar mij niet! Althans, sommigens van u. Maar liefst drie lezers lieten weten dat het een schande is zoals ik er afgelopen maanden bij stond in De Misset. Onverzorgd. Niet representatief voor de horecabranche. Eén van u vermoedde zelfs dat ik ’s avonds laat een bijbaan heb en dan niet in de horeca, zullen we maar zeggen.

Ik voelde me als de gastheer tegen wie gezegd wordt dat hij stinkt. Of de kok die te horen krijgt dat hij er niets van bakt, terwijl hij zelf denkt overheerlijke tournedos te maken. Het goede nieuws is dat ik voelde wat velen van u zo vaak voelen: zó je best doen en dan meedogenloos worden afgefikt. Such is life. Ik heb weer ee nieuw setje aangetrokken. Voor de zekerheid heb ik mijzelf vanmorgen aan mijn vriend getoond en hem gevraagd of hij dacht dat het kon. ‘Mwa’, zei hij, ’t is wel wat saai’. Dat biedt hoop. En mocht u mij nu weer niet mooi vinden: ik heb nog een inkoopkast vol!

Reageer op dit artikel