blog

Winnaars

Horeca

Soms heb je van die dagen waar je vervolgens weken later nog van loopt te glimlachen. Ik had zo’n dag vorige week vrijdag. Op één en dezelfde dag mocht ik het winnende team van de Dutch Hotel Award de hoofdprijs gaan bezorgen samen met mijn collega-juryleden, én mocht ik de, op dat moment nog totaal onwetende, winnaar van de wedstrijd om het Leukste Oranje Café van Nederland het goede nieuws en een grote beter gaan brengen.

Winnaars

De winnaars van de Dutch Hotel Award, het managementteam van Palace Hotel Noordwijk, wisten al enkele dagen dat ze hadden gewonnen, maar de vreugde was nog allerminst geluwd. Met champagne en taart werden we onthaald door de trots glimmende gm en zijn team.

 

Die middag een totaal andere winnaar, maar een zelfde soort vreugde. Eric de Kock, eigenaar van Café Walzicht (tijdens het EK ‘Balzicht’ geheten) in Worden kon zijn geluk niet op en knuffelde zijn medewerkers bijna dood. En dat vind ik zo prachtig van dit soort wedstrijden: het doet zo ontzettend veel voor het team. Ik hoor zelfs van team die niet de hoofdprijs winnen, dat ze via een omweg tóch hebben gewonnen: hun team is er zoveel sterker, hechter en leuker op geworden.

 

Ter illustratie raad ik aan om het fimpje eens te bekijken dat de mensen van Palace Hotel Noordwijk lieten maken over hun eigen hotel. De vreugde die het maken van dat filmpje moet hebben gegeven…

 

Wedstrijden maken teams altijd sterker, ongeacht de uitslag. Samen verliezen maakt een team ook beter. Ik adviseer u dan ook zeker om eens mee te doen aan een wedstrijd, zeker als daar team tegen elkaar strijden. Het kost wat energie, maar het levert zóveel op!

Reageer op dit artikel