blog

‘Hotelbed smeriger dan wc’, schrijft de krant

Horeca

Kort berichtje op de site van de Telegraaf: ‘Hotelbed smeriger dan wc’. Niet de plee maar het bed is de smerigste plek op een hotelkamer. Matrassen en lakens krioelen van de bacteriën. Aldus het bericht.

‘Hotelbed smeriger dan wc’, schrijft de krant

Dat vroeg om meer informatie. Het onderzoek bleek uitgevoerd door Check Safety First, een Brits bureau dat onderzoek doet naar gezondheidsrisico’s in de hotellerie. Volgens de Britse bug-busters worden matrassen zelden behandeld tegen ongedierte: ‘In veel gevallen zijn de matrassen door duizenden reizigers gebruikt, zonder dat ze worden gedesinfecteerd.’ Alarmerend. Het binnenste van een matras is volgens de Britse onderzoekers een grote klont stof, huidschilfers en opgedroogde lichaamssappen. Een broedplaats voor ongedierte. Gedver.

Nu gingen alle alarmbellen af. Om welke hotels ging het? 1,2,3,4, of 5 sterren? Waren er ook hotels in Nederland onderzocht? Was het probleem hier net zo groot als in Groot Brittannië? Was er meer te melden over de gezondheidsrisico’s? Ik bedoel, misschien zitten er wel goede bacteriën bij die ‘nachts je tenen schoon eten, net als die visjes. Al die feiten miste ik in het Telegraaf-stukje. Het enige wat de krant meldde was dat hotelbedden smeriger zijn dan wc’s.

Voor haar lezers was die summiere info voldoende reden om flink los te gaan op de hotellerie. Tientallen reacties stonden onder het bericht, de een nog verontwaardigder dan de ander. De opmerkelijkste was van ene Toon: ‘Verbaas me nergens meer over sinds ik eens ’s nachts tussen de lakens een achtergelaten BH ontdekte en de volgende ochtend bij het tandenpoetsen zie ik nóg ’n BH, deze hing over het handdoekenrekje. Beide zwarte voorgevormde beugelcupmodellen in maatje 75E met ’n stevig foamlaagje gevoerde cups, het waren echt heel dure BH’s en aangezien m’n vriendin dezelfde maat heeft heb ik ze uiteraard echt wel mooi meegenomen. Bij het uitchecken vroeg de receptonist nog of de kamer naar wens geweest was, heel tevreden zelfs haha.’

Afgeven op het matras maar wel gebruikte bh’s jatten én dragen. Hoe was het spreekwoord weer? Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

Reageer op dit artikel