blog

Voornemens

Horeca

Voor iedereen die ik nog niet persoonlijk heb gesproken: Een fantastisch 2013 gewenst! Wat mij betreft wordt 2013 een topjaar. Niet voor niets is dertien mijn geluksgetal: ik weet dus zeker dat het komende jaar veel goeds gaat brengen. Voor mij, maar ook voor u. Want natuurlijk heb ik goede voornemens.

Voornemens

Ik ga NIET minder drinken en NIET minder eten, en ik ga zeker niet minder vaak uit. Wat ik me wel heb voorgenomen, is nog aangenamer zijn voor de mensen die mij bedienen en voor mij koken. Hoe achteloos laat ik doorgaans al die lieve bedieningsmedewerkers om mij heen fladderen en het door mij bestelde netjes uitserveren? Hoe vanzelfsprekend vind ik het om toegelachen te worden door barmannen en serveesters die misschien helemaal hun dag niet hebben maar mij toch een gevoel weten te geven dat ik heel belangrijk en vooral heel welkom ben?

Hoe gewoon vind ik het om een prachtige compositie op mijn bord te krijgen, wonderbaarlijk op smaak en geserveerd met een briljant glaasje bijpassende wijn? Wij horecabezoekers zijn verwende wezens. Ik ga het daarom gewoon eens wat vaker zeggen in 2013: TOP mensen! Bedankt voor de heerlijke creaties, de sfeer en vooral ook voor de energie die jullie in mij hebben gestoken. Diep respect voor alle medewerkers, zowel in wit als in zwart gekleed, die dienstbaarheid tot kunst hebben verheven. Ik zou het nooit kunnen. Maar ik zie het wel hoor. En ik ga dat dus in 2013 ook meer uiten. Door wat vaker dankjewel te zeggen, een complimentje te geven, terug te lachen en wat minder krenterig te zijn met fooien. Dat verdient de horeca gewoon.

Om te beginnen een groot dankjewel: Fijn dat jullie er zijn! Moge het een prachtig horecajaar worden!

Reageer op dit artikel