blog

Zomer

Horeca

Wat heb ik er weer vreselijk veel zin in zeg: de zomer. In tegenstelling tot vorig jaar kan ik niet beweren dat we ‘het verdiend hebben’ of dat het ‘nu wel eens tijd wordt’. Het is eigenlijk de hele winter een beetje herfst gebleven, met soms zelfs een tikje zomerzwoelheid.

Zomer

En toch is het wat mij betreft altijd een beetje een magisch moment als ik mijn eerste chardonnaytje of sauvignonnetje drink in een mager zonnetje op het terras. Volgens mij was het dit jaar al ergens vroeg in maart dat dat gebeurde. Verwarmd, dat nog wel, maar toch.

Ik geloof dat ik een echt zomermens ben. De hele winter kijk ik er naar uit. En wat kan ik dan uiteindelijk genieten van die lange avonden in de buitenlucht, van barbecuen, van een zomerse salade met witbier op een gezellig druk horecaplein. En ik weet, als ik in de zomer geniet, dan draait u omzet. Dat is natuurlijk extra genieten. Voor veel ondernemers verdubbelt zomaar de bezoekerscapaciteit als het terrasweer is. En die bezoekers komen dan ook. Voor strandtenthouders is het zonnetje misschien nóg wel belangrijker.

Ik hoop dan ook, voor mezelf maar zeker ook voor u, op een legendarische lange, zwoele zomer van 2014. Ik hoop ook dat u de creativiteit vindt om nog meer uit het zomerseizoen te halen dan u tot nog toe deed. In deze Misset Horeca geven we u diverse handvatten daarvoor. Frisse zomer-bieren om uw gasten te verleiden nog wat langer te blijven en nog een rondje te bestellen, ideeën en inspiratie voor lucratieve strandactiviteiten en terrastips van de experts bij uitstek op dit gebied. Laat de zon maar in alle hevigheid doorbreken!

Reageer op dit artikel