blog

De Kop van Rob

Horeca

Als overijverige smeris van De Smaakpolitie speurde Rob Geus naar viezigheid in de horeca. Een rol die hem op het lijf was geschreven. Dankzij Rob in zijn witte jas weet heel Nederland hoe ontiegelijk goor onze deurrubbers zijn. 
Rob stak voor de camera zijn pen tussen zo’n rubber en riep dan heel erg hard ‘man man man!’ Riooljournalistiek in optima forma en wij van de horeca lieten het gebeuren.

De Kop van Rob

Daarna richtte smaakpolitieagentje Geus zich op studentjes en hun ranzige studentenhuizen. Zo’n succesvol tv-format moet je natuurlijk wel zo lang mogelijk uitmelken.

Toen daar echt geen beschimmelde boterham meer mee te verdienen was, lanceerde Geus een eigen keurmerkje. Voor het lieve sommetje van € 2800 kregen ondernemers een ‘uitgebreide audit’, inclusief hygiëne-pakket. Het kost wat, maar dan krijg je ook wat. Deden ze er nog een rug bij, dan maakte Rob ook een filmpje in de stijl van De Smaakpolitie. Leuk voor op de site.

Begin januari ontmaskerde VARA-programma Rambam smaak-smeris Geus als bad cop. Daarvoor hadden de jongens van Rambam een voormalig Smaakpolitie-slachtoffer weten over te halen om mee te doen aan De Keus van Rob Geus, zoals dat eigen keurmerk van hem heet. Uit de gluurderige beelden van de verborgen camera bleek dat Geus voor € 2800 smeergeld een stevig oogje dichtknijpt als hij voor zijn eigen merk moet keuren. Niks ‘man man man’ of ‘daar word ik niet vrolijk van’. Met vlag en wimpel kwam de Smaakpolitie-viezerd door de controle. Zo werd SBS 6-coryfee Geus er ingeluisd door de valse collega’s van de Vara, die daar vast erg om hebben moeten lachen.

De 65 ondernemers die zo’n Geus-sticker op de deur hebben, zal alle ophef vette worst zijn. Die zien Geus toch al niet als keurmeester, maar als reclamedingetje. Vier rooitjes is een boel geld, maar zeg nou eerlijk: welke andere BN’er komt daarvoor je snackbar openen? Zo gebruikt iedereen elkaar in deze onfrisse kwestie, want geld heeft nog nooit gestonken.

Reageer op dit artikel