blog

Drankscheiding

Horeca

Misschien is het u ontgaan, maar ik vond het behoorlijk ‘shocking news’: Minister Plasterk wil kijken of de drankscheiding tussen horeca en detailhandel kan worden afgeschaft. Dat is nogal wat.

Drankscheiding

Supermarkten zouden dan tijdens openingsuren alcohol mogen schenken. En dat gaan ze echt niet doen tussen de wasmiddelen en de luiers in. Daar gaan serieuze nieuwe concurrenten van de horeca ontstaan. We kunnen het ook omdraaien en kansen zien: cafés kunnen straks drank gaan verkopen voor thuis. Zo komen er ‘caféwinkels’ en ‘supermarktbars’. Wat ziet u, als horecaondernemer? Bedreigingen of kansen? Of kijkt u lekker de kat uit de boom en denkt u dat het niet gaat gebeuren? Het verdient in ieder geval aanbeveling om er uw gedachten eens over te laten gaan. Beter voorbereid op iets dat niet komt, dan overvallen door wat u niet zag aankomen!

Reageer op dit artikel