blog

Zuur bier

Horeca

Zo, dat kwam aan, in de vorige editie van Misset Horeca. Veel ondernemers vermoedden het al lang en nu bleek het dus gewoon waar: de absurd hoge bierprijzen zijn nergens op gebaseerd en dus totaal onnodig. Waar brouwers zich vroeger nog verscholen achter ‘gestegen grondstofprijzen’, komen ze nu niet verder dan dat het ‘vrije marktprijzen’ zijn.

Zuur bier

De discussie is nog lang niet verstomd. Ook in dit nummer weer aandacht voor deze heikele kwestie. Voor veel ondernemers gaat het om grote bedragen, om leven en dood dus. Onderhandelen met de brouwer is de sleutel tot een betere bierprijs, maar voor degenen die gebonden zijn aan een brouwer, is de onderhandelingsruimte beperkt en blijft het bier waarschijnlijk duur en zuur. Mijn advies: ga hoe dan ook de discussie aan met uw brouwer. Want die hanteert ook gewoon het ‘piepsysteem’: wie niet piept betaalt de hoofdprijs. Ik wens u veel succes!

Reageer op dit artikel