blog

Afgeserveerd

Horeca

Vijf collega’s vieren een afscheid met een etentje. Het is een heugelijke avond en we lachen veel, maar zelden zagen we zoveel misgaan als het gaat om gastvrijheid.

Afgeserveerd

Het afscheidsetentje vindt plaats bij een gelegenheid in Arnhem waar we goede berichten over hebben gehoord. We reserveren voor vijf, maar één collega haakt op het laatste moment af. De gastvrouw wijst naar onze tafel, precies in de loop tussen enerzijds de keuken en het restaurant en anderzijds het restaurant en de toiletten. Niet fijn. Het is nog tamelijk vroeg – en dus leeg – en ons oog valt op een tafel bij het raam. Mogen we daar zitten? ‘Nee, die is gereserveerd.’

We gaan aan tafel, krijgen uitleg over het all-you-can-eat-concept en bestellen iets te drinken. Wijn wordt in ‘campingglas’ geserveerd, de bitter lemon bevat geen prik. Dan komt de bediening de vijfde stoel, waar we onze jassen en tassen op hebben gestald, weghalen ‘want die staat in de weg.’  Wij reageren verbaasd: daar zou onze vijfde collega immers zitten. Ze is onvermurwbaar, de stoel moet weg.

Ondertussen komt een luidruchtige groep vrouwen binnen, is ook niet blij met de toegewezen tafel en krijgt wel de tafel aan het raam, de tafel die wij niet mochten. Er is over dit restaurant meer te melden dan we hier kwijt kunnen. Een laatste voorval: bij de kassa vraagt de medewerkerst of alles naar wens was. Nee, roepen we in koor. Wat er dan mis was, vraagt ze. Ons antwoord: ‘Te veel om op te noemen.’ Ze vraagt niet verder en wenst ons een fijne avond!

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels