blog

Buitengewoon

Horeca 138

De afgelopen twee weken waren buitengewoon. Zo nam ik een kijkje bij de nieuwe Foodyard Amsterdam, een plek waar ondernemers en chefs terechtkunnen voor advies en inspiratie. Er waren spannende demonstraties, nieuwe technologieën en producten te zien.

Buitengewoon

Ook vond de bekendmaking van de Misset Horeca Koffie Top 100 plaats. De nummer 1-plek was voor Black & Bloom in Groningen. Dankzij de fantastische zwarte koffies van Gerben Engelkes en zijn ongeëvenaarde kennis van en liefde voor het vak werd Black & Bloom uitgeroepen tot de terechte nummer één.

In Zwolle heb ik genoten van Chefs Revolution met haar indrukwekkende kookdemonstraties van internationale topchefs. Een van de chefs die zijn opwachting maakte op het podium was de Russische topchef en pionier Vladimir Mukhin. Met zijn kookstijl in het Moskouse The White Rabbit behoort hij tot de wereldtop. Op pagina 18 vertelt Mukhin over de Russische cuisine en hoe chefs door de westerse boycot zijn aangewezen op het gebruik van producten uit eigen land.

In Rotterdam vond Gastvrij Rotterdam plaats, een succesvolle beurs die alle records brak wat betreft exposanten, programmaonderdelen en bezoekers. Een deur verder in Ahoy was het Wereldkampioenschap Chinese Gastronomie waar de chefs van Michelin-restaurant HanTing Cuisine uit Den Haag en Umami by Han uit Eindhoven een fantastische tweede plaats behaalden.

De twee weken werden afgesloten in Ciel Bleu, waar zowel de bar, het restaurant als het menu zijn vernieuwd. ‘We willen in één menu de kracht van de keuken laten zien’, aldus chef-kok Onno Kokmeijer en voegt eraan toe ‘dolgraag een derde Michelinster te willen’.

De boeiende weken stonden in het teken van vakmanschap, passie, innovatie, verrassing en lef. Het nieuwe seizoen begint buitengewoon veelbelovend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels