nieuws

Gemiddelde besteding per internetbestelling ligt zes gulden hoger

Horeca

Naast het 0800-bestelnummer kunnen consumenten sinds enige tijd ook via de internetsite van Al Capone’s de pizza’s bestellen. Tien procent van de bestellingen gaat inmiddels via de elektronische snelweg. De gemiddelde besteding via internet ligt zes gulden hoger dan via de telefoon, zo vertelde Yolande Kaersenhout namens de pizzaketen op 3 april.

Naast het reguliere verkoopkanaal is internet voor ons een nieuw verkoopkanaal’, vertelde de spreekster. Via www.alcapones.nl kunnen klanten nu ook pizza’s en pasta’s bestellen. Op deze site staat een doorklikmogelijkheid om elektronisch te bestellen. Je komt dan op een bestelpagina waar je je postcode invult. Daarmee kun je dan zien of je in het bezorggebied van één van de 26 vestigingen van Al Capone’s valt. Als dat zo is, kun je een bestelformulier invullen en die met een druk op de knop verzenden. ‘De klant kan meteen zien wat het totaalbedrag is dat hij moet betalen’, aldus Kaersenhout.

Door het online bestellen kan Al Capone’s ook volgen hoe vaak een consument bestelt en hoog het bedrag van de besteding is. Daaruit kwam naar voren dat de gemiddelde besteding via internet zes gulden hoger ligt dan via de telefooncentrale. De telefonische besteller besteedt gemiddeld 32,50 en de online besteller 38,50. ‘Dat is een welkome ontwikkeling’, vond Kaersenhout. Een verklaring voor dit gedrag had ze niet. Ze zei te verwachten dat het aandeel van de bestellingen via internet nog verder zal groeien in de toekomst. En dat er een apart reclamebudget nodig is om deze manier van bestellen te promoten.

Reageer op dit artikel